VIDEO: Câmpulungul are cei mai mulți colecționari din toată țara!

VIDEO: Câmpulungul are cei mai mulți colecționari din toată țara!

La nivelul Câmpulungului există un număr foarte mare de colecționari, cel mai mare la nivel de țară, din acest motiv a fost înființat și un club care a aderat la o grupare mai mare din București.

Colecțiile sunt mai puțin hobby și mai mult memori. Colecția înseamnă ceea ce adunăm și dăm mai departe, sub orice fel de formă. Primul colecționar a fost în Epoca de Piatră. Se aduce în vorbire un bărbat care a luat de pe jos o piatră s-a uitat la ea, a ajuns la concluzia că este deosebită și a păstrat-o. În istoria colecțiilor se spune că Împăratul Octavian August colecționa monede care erau cunoscute și le oferea cunoscuților la diferite ocazii. Colecțiile sunt o fațetă a istorie, geografie, a culturii locului de unde provine exponatul.

Câmpulungenii au ocazia să își încânte privirea vizitând expoziția de colecții particulare în luna septembrie la muzeul municipal Câmpulung.

De data aceasta au expus Niculae Bragă – numismatică, plachete, carnaval și medalii, Mihai Pestrițu – numismatică, filatelie, Nicolae Alexandru Mihăilă – filumenie, Gheorghe Ciolcă – cartofilie, Constantin Agricola Miu – vederi, Marius Ovidiu Bascacov – machete auto.

După ce a vizitat toată România, Constantin Agricola Miu a strâns o colecție impresionantă de vederi. Acum are în colecția proprie imagini unicat cu Gara Piteștiului din anul 1923 cu fabrici care au fost demolate după vremea comunistă și multe alte ilustrate.

About The Author

Related posts