VIDEO: Cel mai frumos costum popular, cea mai frumoasă oaie, cel mai frumos berbec şi cel mai frumos câine, au fost premiaţi la Jugur!

VIDEO: Cel mai frumos costum popular, cea mai frumoasă oaie, cel mai frumos berbec şi cel mai frumos câine, au fost premiaţi la Jugur!

Duminică, 17 mai 2015, localnicii din localitatea Poienarii de Muscel, judeţul Argeş au petrecut la cea de-a XI-a ediţie a festivalului pastoral ,,Urcă Oile la Munte”. Manifestarea cu tradiţie s-a desfăşurat la Căminul Cultural Jugur. Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local şi a oferit celor prezenţi un program artistic deosebit susţinut de elevii şcolilor din localitate, de artiştii Casei de Cultură ”Tudor Muşatescu” din Câmpulung, dar şi de ansambluri şi interpreţi de folclor din zona Muscelului. Surpriza evenimentului a fost cântăreţul de muzică populară, nume care reprezintă comuna, realizator de programe folclorice, Crinu Săpătaru. Nu au lipsit terasele cu mici şi bere, iar anul acesta autorităţile locale au amplasat şi un loc de joacă pentru copii. Localnicii, renumiţi în Muscel pentru îndeletnicirile pastorale transmise din tată în fiu până în zilele noastre, s-au  întrecut, pentru al unsprezecelea an consecutiv, cu cele mai frumoase oi, câini şi berbeci din gospodării.

Noul viceprimar al localităţii Poienarii de Muscel ales săptămâna trecută de la partidul PNL, fost PDL cu nouă voturi pentru şi trei împotrivă, Nicolae Bălălău a fost cel care a înmânat premiul Baciului, anul acesta.

,,Se acordă un premiul Baciului, anul acesta are un specific aparte, Pe-un picior de plai – pe o gură de Rai, timp de 83 de ani, nea Mitică şi-a condus turma până la Dumnezeu, spiritul şi dragostea lui pentru oi nu a fost uitat, a rămas la stâna de la Ruda şi Vâltoc, premiul post-mortem pentru activitatea şi meritele sale, în mod simbolic, l-a ridicat Mitică Anghel, nepotul în această meserie”, a precizat viceprimarul Nicolae Bălălău. Alte premii au fost acordate în valoare de câte 200 lei. Iată care au fost acestea:

Cel mai bun Baci – i s-a acordat lui Mitică Anghel

Cel mai frumos costum populat bărbătesc – i s-a acordat lui Viorel Băbuş de la Grupul Vocal Mioriţa

Cel mai frumos costum popular femeiesc – i s-a acordat Ginei Gabriela Ceauşel

Diplomă de popularitate costum popular – i s-a acordat lui Lăzărică Ioana Laura

Cel mai frumos berbec – i s-a acordat lui Mărguţ Laurenţiu

Cea mai frumoasă oaie – i s-a acordat lui Ştefănescu Dragoş

Cel mai frumos câine – i s-a acordat lui George Mavrodin

Anul acesta de la eveniment nu au lipsit politicienii care au participat într-un număr extrem de mare. Diploma din partea Consiliului Judeţean Argeş a fost acordată primarului Ion Banzea de către vicepreşedintele CJ, Constantin Polexe. Mai multe amănunte găsiţi în materialul video ataşat, dar şi animalele care au intrat în consurs pentru a fi premiate.

 

 

 

About The Author

Related posts