VIDEO: Centrul de zi al CSCD Câmpulung are ca misiune prevenirea abandonului

VIDEO: Centrul de zi al CSCD Câmpulung are ca misiune prevenirea abandonului

Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung situat în strada Plevnei numărul 4 A, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, are structura sa două servicii, Centrul de tip rezidenţial şi Centrul de zi. Centrul de tip rezidenţial are ca misiune asigurarea accesului copiilor la găzduire, îngrijire şi educaţie pentru o perioadă determinată de timp, precum şi pregătirea în vederea integrării şi reintegrarea în familie sau socio- profesională.

Centrul de tip rezidenţial are o capacitate de 60 de locuri acum fiind ocupate doar 51 de locuri. Copiii au vârste începând de la 5 ani până la 18 ani. Instituţia asigură servicii ca educaţie informală şi non-formală, consiliere, formarea şi dezvoltarea deprinderilor de viaţă alături de găzduire şi îngrijire.

,,Centrul de zi are ca misiune prevenirea abandonului şi a instituţionalizării copiilor prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere, socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională pentru copii, cât şi a unor activităţi de sprijinire, consiliere, educare pentru părinţi sau reprezentanţii legali, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire aceşti copii. Centrul de zi are o capacitate de 20 de locuri, copiii având vârste începând de la 3 ani şi până la 10 ani”, ne-a declarat directorul centrului, Geanina Crețu.

 

About The Author

Related posts