VIDEO: Colindăm, colindăm iarna la Facultatea de Științe Economice din Câmpulung

VIDEO: Colindăm, colindăm iarna la Facultatea de Științe Economice din Câmpulung

Colindăm, colindăm iarna la Facultatea de Științe Economice din Câmpulung! Naşterea Domnului este anunţată la noi în ţară prin colinde, iar primii care pornesc cu colindatul, în dimineaţa de Ajun, sunt copiii şi tinerii. Aceştia sunt primiţi de creştini cu mere, nuci, covrigi şi cu turte numite „Scutecelele lui Hristos”.

Se spune că pentru a ne scăpa de păcate, Dumnezeu a lăsat colindele, ca în fiecare an la Crăciun numele cel sfânt al Domnului să vină la urechile oamenilor şi să nu fie tentaţi să facă lucruri rele.

Obiceiul colindatului ne oferă ocazia de a conștientiza ca bucuria Nasterii Domnului se cere împărtășită cu altcineva iar colindatul trebuie să rămână un eveniment interpersonal, viu.

Astfel și în acest an, Facultatea de Științe Economice din Câmpulung a primit un grup de copii din Complexul de Servicii pentru Copilul in dificultate, care a colindat tuturor celor prezenți la eveniment.

Inainte de plecare, copiii au gustat cozonac, bomboane sau portocale si au primit din partea organizatorilor cate un cadou, cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun.

 

About The Author

Related posts