VIDEO: Drumul Luminii de la Ierusalim – Curtea de Argeş – Lereşti
VIDEO: Drumul Luminii de la Ierusalim – Curtea de Argeş – Lereşti

VIDEO: Drumul Luminii de la Ierusalim – Curtea de Argeş – Lereşti

Drumul Luminii de la Ierusalim – Curtea de Argeş – Lereşti! A fost iniţiativa primarului Marian Toader, iar înainte de miezul nopţii Lumina Sfântă a ajuns în toate bisericile din Lereşti!

Lumina Sfântă s-a aprins, sâmbătă, în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim la ora 14:15. Ea a fost adusă la Bucureşti de către o delegaţie a Patriarhiei Române, urmând să fie împărţită în toată ţara credincioşilor care vor fi prezenţi în biserici la slujba de Înviere.

În jurul orei 18.45, pe Aeroportul „Henri Coandă” a aterizat aeronava care a adus de la Ierusalim Lumina Sfântă, ce a fost împărţită milioanelor de credincioşi în noaptea Învierii Domnului.

La Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni au aşteptat reprezentanţii Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului pentru a aduce Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim în Catedrala Arhiepiscopală.

Lumina Sfântă a ajuns și în municipiul Pitești, după care a sosit în Catedrala istorică a Argeșului la ora 21.50, unde, la miezul nopții, în sunet de toacă și clopot, a fost dăruită creștinilor iubitori ai Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În Catedrala istorică a Argeșului au aşteptat Lumina, primarul Marian Toader alături de preotul Alexandru Pahonţu, după care s-au https://www.youtube.com/watch?v=fPYaTy_ti0kgrăbit să ajungă cu EA la cele patru biserici din Lereşti.https:

La ora 23.00, Lumina a ajuns la biserica de pe Valea Foii, apoi la biserica din Răceni, la cea din Capul Satului, ultima oprire fiind la Biserica Lereştii de Jos ce poartă hramul ,,Înălţarea Domnului Isus”. Lereştenii au participat în număr mare la slujba Învierii Domnului pentru a primi Lumina adusă de la Ierusalim.

,,Sunt onoraţi şi nu avem cuvinte de laudă pentru acest lucru. Îi mulţumim primarului Marian Toader că a făcut acest lucru pentru noi. Ne-a adus Lumina Sfântă în Lereşti, apoi Flacăra Centenarului. Suntem binecuvântaţi”, au spus câţiva lereşteni.

La această biserică slujba de Înviere oficiată de Preotul Alexandru Pahonţu şi colegul său a început la ora 01.00. A participat şi primarul Marian Toader având o înaltă ţinută de respect şi evlavie.

Hristos a Înviat!

About The Author

Related posts