Ce partid veți vota la următoarele alegeri?

PSD
PNL
USR/PLUS
PMP
PRO ROMANIA
ALDE

VIDEO: Elevii din Câmpulung, în vizorul oamenilor legii!

VIDEO: Elevii din Câmpulung, în vizorul oamenilor legii!

Elevii din Câmpulung, în vizorul oamenilor legii! Asta pentru că de-a lungul timpului din orașul de la poalele Mateiașului s-au înregistrat cele mai multe prpbleme legate de traficul de persoane.

În cadrul campaniei  ,,10 pentru siguranță”, polițiștii au ales mai înainte de alte școli din Argeș, două licee din Câmpulung. Corina Georgescu, comisar șef – specialist delicvența juvenilă, Marius Cocean, campion mondial, Marian Geană, șef Centru Regional – traficul de persoane, George Stanciu – inspector în cadrul Serviciului Rutier i-a învățat pe elevi cum să ferească de pericole atât la școală cât și pe stradă.

Aceștia au fost instruiți de oamenii legii cum să evite conflictele cu colegii și să se ferească de anumiți agresori.

,,Prin prisma meserie mele încerc să ajut cum să nu devii victimă sau infractor la nivel de tineri. Misiunea mea este de a aborda traficul de ființe, despre cum să ne ferim de capcanele internetului, a declarat Corina Georgescu, comisar șef – specialist delicvența juvenilă.

În fața elevilor s-a prezentat și Marius Cocean un campion mondial kickboxing care s-a dedicat sportului. A vorbit despre ceea ce înseamnă controlul în multe situații de conflict, fiind un model de viață care a reușit prin propriile lui forțe.

,,Practic kickboxing de peste 30 de ani, o viață de sportiv care te disciplinează de la comportamentul în sala de sport dar și pe stradă sau în relațiilor inetrumane. Acest sport este al oamenilor tehnici și echilibrați. După atâția ani de artă marțială, tehnicile nu trebuie să le aplicăm în afara sălii de antrenament. Emoția este lucrul cel mai important de învățat. Trebuie să evitați conflictul fizic printr-un autocontrol al emoțiilor noastre. Dacă plângi sau țipi nu faci altceva decât să accentuezi acea emoție a celui care vrea să te agreseze”, a spus Marius Cocean în fața elevilor.

Cei care folosesc exploatarea persoanelor speculează naivitatea unei persoane, lipsa experienței de viață, lipsurile materiale, o situație conflictuală, un abandon școlar.

,,Când vorbim de trafic de persoane nu vorbim de cea sexuală, mai este și prin muncă, cerșetori. În ultima perioadă aveam destul de multe victime care sunt din Câmpulung și sunt în evidența noastră. Mesajul nostru este să vă informați în tot ceea ce faceți. Să nu aveți încredere în toate persoanele pentru că lucrurile nu sunt atât de simple”, a declarat Marian Geană, șef Centru Regional – traficul de persoane.

Prezent la discuții a fost și George Stanciu – inspector în cadrul Serviciului Rutier cel care le-a vorbit elevilor despre cum pot obține permisul de conducere și ce implică un accident rutier.

About The Author

Related posts