VIDEO: Festivitatea de premiere din cadrul Festivalului Naţional de Romanţe şi Poezie „Rapsodii de Toamnă”

VIDEO: Festivitatea de premiere din cadrul Festivalului Naţional de Romanţe şi Poezie „Rapsodii de Toamnă”

Festivitatea de premiere din cadrul Festivalului Naţional de Romanţe şi Poezie „Rapsodii de Toamnă”. Ajuns la cea de-a XIV-a a fost un eveniment cultural găzduit de municipiu, timp de două zile.

Mai exact, miercuri şi joi, 2 şi 3 octombrie, iubitorii muzicii de calitate au fost aşteptaţi să ia parte la o manifestare de ţinută. Festivitatea de premiere a fost urmată de Gala Laureaţilor. Juriul a fost condus de președintele Constantin Ticuleanu, directorul artistic, Mariana Claudia Filipescu, directorul festivalul a fost Luigi Toma. Magdalena Ioan, profesor de muzică, dirijor și pianist, preotul militar Gheorghe Nicolescu, Ioana Radu, referent la Casa de Cultură Tudor Mușatescu au mai făcut parte din juriu.

Risa Bârnaz, din Republica Moldova vine în fiecare an. A mai participat la șapte ediții ale festivalului Stars of Song și de la a doua ediție la Festivalul Naţional de Romanţe şi Poezie „Rapsodii de Toamnă”.

Cea mai dulce doamnă din Câmpulung, managerul Florina Vuței – prin Cofetăria Un Băiat și O Fată, a fost sponsorul acestui eveniment.

,,A fost o ediție reușită din toate punctele de vedere. Datorită valorii concurenților, vin din ce în ce mai pregătiți, mai determinați ca să ne încânte cu prestația lor. Aș fi extrem de bucuros dacă pe drumul spre casă v-ați proiecta o reîntoarcere la acest festival”, a declarat directorul festivalului Luigi Toma.

,,Ne străduim să menținem acest festival prin munca celor implicați. Concurenți vom avea, trebuie să avem spectatori din ce în ce mai mulți”, a spus primarul Liviu Țâroiu.

Ioana Radu a fost cea care a oferit – premiul al III-lea la secțiunea poezie către Maria Șaraiman Mircescu.

Gheorghe Nicolescu a oferit premiul al II-lea la secțiunea Andrei Elena Ganci.

Liviu Cioacă a făcut ca premiul I la secțiunea poezie să ajungă la Ioana Chirilă.

Directorul Cercului Militar, Luigi Toma a înmânat trofeul Vulturii Carpaților – Anei Maria Blatac Diaconu.

Mențiune la secțiunea romanțe – premiul a fost acordat de Diana Bumbeneci către Rodica Voicu, Nicoleta Solomon, Gheorghița Burcea și Tamara Coșciuc din Republica Moldova.

Premiul George Topârceanu a fost înmânat de profesorul Magdalena Ioan concurentei Clara Topriceanu.

Raisa Bârnaz a oferit premiul al III-lea cel care a ajuns la Nicoleta Vlad Rădiciuc.

Directorul artistic al festivalului, Mariana Filipescu a oferit premiul al II-lea care a ajuns Gabriela Alexandra Florea.

Premiul I la cea de-a IVX  a ediție a festivalului a ajuns la Cecilia Gropan fiind înmânat de primarul Liviu Țâroiu. Trofeul Nae Leonard a ajuns la Doinița Moroșanu fiind acordat de președintele juriului Constantin Ticuleanu.

About The Author

Related posts