15.3 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 aprilie, 2024

VIDEO: Fiicele generalului Vasile Milea, alături de revoluţionari la mormântul tatălui…

Alte Știri

În ziua de 22 decembrie, la Câmpulung şi Lereşti au fost depuse coroane de flori la mormintele eroilor căzuţi în Revoluţia din 1989. De la Cimitirul Flămânda oficialităţile au plecat la cimitirul din comuna Lereşti, acolo unde odihneşte eroul Vasile Milea.

La Lereşti au avut loc două evenimente importante pentru revoluţionarii musceleni şi pentru comunitate. Primul a avut loc la Biserica din Lereşti, acolo unde mormântul generalului Vasile Milea a fost acoperit de coroane. Cel care a primit onorul a fost primarul Marian Toader. Viceprimarul Câmpulungului, Mărgărin Blidaru a fost cel care a adus un omagiu din partea municipalităţii. La eveniment a luat parte şi fostul primar al Lereştiului, Ion Berevoianu. Şi aici a fost oficiată o slujbă religioasă, iar personalităţile amintite anterior au depus câte o coroană de flori.

La mormântul generalului Vasile Milea au venit să-i prezinte un pios omagiu purtătorii de haină militară din Garnizoana Câmpulung Muscel, primăria Lereşti, reprezentanţii revoluţionarilor, subfiliala Lereşti a Cultului Eroilor, fiicele generalului Milea, Daniela şi Sorina, precum şi rudele generalului. Remarcat, în mulţime s-a făcut şeful revoluţionarilor, Serafim Cotenescu care a purtat tricolorul la gât pe tot parcursul evenimentului şi a fost profund emoţionat.

Reamintim faptul că în urmă cu 3 ani, a fost un eveniment special în sensul că după ce au fost depuse coroane de flori la mormântul generalului, oficialităţile au plecat spre casa lui Milea, acolo unde a fost dezvelită o plachetă comemorativă.

Pe aceasta stau scrise cu litere de-o şchioapă următoarele: ”Vasile Milea s-a născut la 1 ianuarie 1927 în această casă. La 37 de ani a devenit general slujind cu onoare şi devotament armata română timp de 42 de ani. A urcat toate treptele ierarhiei militare de la comandant de grupă până la ministru al armatei. La 22 decembrie 1989 a dat jertfa supremă pentru patrie şi onoare militară. Până la ultima clipă a vieţii sale, generalul Vasile Milea a fost un fiu credincios al patriei şi neamului său!”.

Această plachetă comemorativă a fost realizată de sora şi nepotul generalului. La solicitarea familiei, dezvelirea plăcii a fost făcută de generalul de brigadă în rezervă Nicolae Popescu, cel care în 1989 era comandantul Garnizoanei Câmpulung, şi un prieten al generalului Milea. De asemenea trebuie menţionat că la manifestare a participat, aşa cum era şi normal, primarul comunei Lereşti, Ion Berevoianu (de la acea vreme), iar calitatea acestuia s-ar putea spune că a fost dublă, pentru că Berevoianu a fost unul dintre militarii care au însoţit transportul atunci când trupul neînsufleţit al lui Milea a fost adus acasă.

Ultimele Știri

Cristian Gentea: ”Încrederea pe care piteștenii mi-au acordat-o acum aproape 4 ani a fost o responsabilitate uriașă pentru mine!”

Cristian Gentea: ”Încrederea pe care piteștenii mi-au acordat-o acum aproape 4 ani a fost o responsabilitate uriașă pentru mine!” Cristian...

Alte știri din aceeași categorie