VIDEO: Flacăra Centenarului a fost aprinsă și la Lerești! Decor aparte…
VIDEO: Flacăra Centenarului a fost aprinsă și la Lerești! Decor aparte…

VIDEO: Flacăra Centenarului a fost aprinsă și la Lerești! Decor aparte…

Duminică, 27 mai 2018, în ziua de Rusalii, comuna Lerești și-a cinstit eroii căzuți în Primul Război Mondial. Cu acest prilej, localnicii, împreună cu reprezentanții administrației publice locale și județene, s-au adunat la monumentul eroilor unde a avut loc ceremonia de aprindere a Flăcării Centenarului. De asemenea, numele tuturor eroilor au fost citite de un sobor de preoți, în cadrul slujbei de pomenire.

Evenimentul s-a desfășurat într-un decor aparte, altul față de cum ne-am obișnuit să vedem prin alte localități. Primarul a venit să aprindă flacăra îmbrăcat în straie populare muscelene, într-o trăsură trasă de cai.

Deschiderea traseului a fost făcută de bătrâna mașină ARO, plină cu steagurile țări, urmată apoi de 20 de cai mânați de bărbați îmbrăcați de asemenea în straie populare și fluturând tricolorul țării.

Primarul Marian Toader a prezentat Onorul cum scrie la carte, la fața locului fiind militari de la Garnizoana din Câmpulung dar și Detașamentul ,,Mateiaș”.

Primarii din nordul județului Argeș și nu numai au fost alături în număr mare de autoritățile locale din Lerești, la cel mai important eveniment al acestui an – Centenarul României.

Flacăra Centenarului a fost aprinsă la Monumentul de lângă Căminul Cultural din Voinești, la Monumentul de la Valea Foii , la Monumentul din curtea primăriei, la Monumentul din curtea bisericii ce poartă hramul ,,Înălțarea Domnului”, la Cimitirul Eroilor din Țarină.

Pentru că a fost un eveniment extrem de important pentru toată comunitatea lereșteană cu mic cu mare, îmbrăcați în straie populare și fluturând în mâini steagul României cu toții au participat cu trup și suflet alături de organizatori până seara târziu.

About The Author

Related posts