VIDEO: Grevă la spitalul municipal din Câmpulung!

VIDEO: Grevă la spitalul municipal din Câmpulung!

Cadre medicale de la spitalul municipal Câmpulung, au protestat luni dimineaţă, 7 mai, legat de situaţia din sistem. Aceştia cer, printre altele, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate.
Cadrele medicale au mai solicitat modificarea legii salarizării în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite – care limitează acordarea sporurilor din noul regulament.

La grevă și-a arătat nemulțumirea și o infirmieră de pe secția de Neonatologie a spitalului muncipal Câmpulung. Este de părere că aceste tăieri salariale au condus la dezbinarea echipei din care face parte.

O altă angajată pe nume Corina Vasile și-a arătat nemulțumirea vis-a-vis de salariile care au fost diminuate, în urma egalizării lefurilor. Aceasta este de părere că nu se poate lucra fără angajații din spitale și că salariile trebuie să suporte o majorare cel puțin din trimestrul patru al acestui an. Asta pentru că toți angajații din Sănătate sunt importanți de la portar până la medici.

Angajaților de la spitalul municipal Câmpulung, cei care au ieșit la proteste, li s-a alăturat și o fostă colegă, în prezent pensionară. A declarat că încasează lunar, doar 800 de lei, după 45 de ani de muncă, fără prea multe zile libere.

Protestele din această dimineață au fost coordonate de Gabriel Eana, liderul Sindicatului Sanitas Câmpulung.

About The Author

Related posts