VIDEO: Incendiu devastator la Dâmbovicioara!

VIDEO: Incendiu devastator la Dâmbovicioara!

Incendiu devastator la Dâmbovicioara! Bilanțul este tragic! Trei case şi patru autoturisme au fost distruse într-un incendiu izbucnit în zona Ciocanu, pe raza localității Dâmbovicioara, județul Argeș, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Acesta este cel mai mare incendiu petrecut in ultimii 30 de ani în localitatea Dîmbovicioara din Argeș. Trei case și o anexa au ars integral, la fel trei mașini și o stupină, dar și o cantitate mare de cherestea.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis la locul incendiului două echipaje cu două autospeciale cu apă și spumă și un echipaj cu ambulanța SMURD  de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung au intervenit în localitatea Dâmbovicioara, pentru stingerea incendiului izbucnit iniţial la o locuință și care s-a extins la alte două imobile. La intervenție a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Rucăr, cu o autospecială. Misiunea de stingere a durat aproximativ 8 ore.

Imobilele erau foarte apropiate, de aproximativ 100 de metri pătrați fiecare și acoperite cu șindrilă. Ca sa stingă focul pompierii au fost nevoiti sa folosească un dispozitiv dintr-o autospeciala cu motopompa si furtunuri pana la celelalte masini pentru că alimentarea cu apă s-a făcut din bazine aflate la 200 de metri de locul incendiului.

Nu sunt victime, însă pagubele materiale sunt mari. Practic a ars tot ce oamenii au avut.

Au ars  la primul proprietar  casa din paiantă pe 110 mp, 3 mc lemn de foc, o tonă de fân, mobilier și electrocasnice, la al doilea proprietar  casa din lemn pe 120 mp, 4 autoturisme și 3 mc scândură,la al treilea proprietar  casa din lemn pe 126 mp, mobilier, 200 kg de ceară de albine, o tonă de miere.

O cauză preliminară a incendiului ar fi un scurtcircuit la instalația electrica din baia uneia dintre locuințe, iar apoi focul s-a propagat cu repeziciune la toate imobilele aflate unul lângă celălalt.

 

 

 

About The Author

Related posts