VIDEO: Iubire până la adânci bătrâneţi. Cele mai multe și longevive cupluri din Câmpulung!

VIDEO: Iubire până la adânci bătrâneţi. Cele mai multe și longevive cupluri din Câmpulung!

De Dragobete la Câmpulung avea loc unul dintre cele mai importante evenimente ale anului! Este vorba despre premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, de către autorităţile locale. Anul acesta lucrurile au stat puţin mai diferit!

Pentru că Sărbătorile Pascale sunt mult mai devreme ca în anii precedenţi, autorităţile locale au decis să premieze cuplurile longevive din Câmpulung care mai sunt în viaţă de Valentine’s Day.

Ca niciodată sala primăriei Câmpulung a devenit arhiplină. În urmă cu 50 ani, au spus ,,Da” în faţa ofiţerului de stare civilă, 911 cupluri iar în ziua de 14 februarie au fost prezente 37 de cupluri, cele mai multe din edițiile precedente.

Trebuia să sărbătorească 62 de ani de la căsnicie, dar o tragedie fără margini i-a oprit de la acest lucru!

Tragedie fără margini pentru cel mai longeviv cuplu din Câmpulung! Trebuia să se bucure de Valentine’s Day la petrecerea organizată de primăria Câmpulung, dar un al eveniment le-a croit alt drum. Unul pe care nu îl vor uita niciodată. Plin de durere și suferință! Acela de a-și conduce copilul la groapă fix în aceiași zi. Familia Mălăncioiu a împlinit 62 de ani de la căsătorie și se bucura ca și cuplu, că va fi premiat și felicitat de autoritățile locale alături de celelalte familii prezente.

Din nefericire a trebuit să îl conducă pe ultimul drum pe fiul lor Sorin Mălăncioiu care s-a stins din viață fulgerător la doar 60 ani.

Viceprimarul Blidaru profund emoționat…

VIDEO: Iubire până la adânci bătrâneţi. Cele mai multe și longevive cupluri din Câmpulung!

Este pentru prima dată într-un mandat de viceprimar, după o carieră în sport. Din această postură a avut ocazia să își felicite părinții, pe Șerban și Rodica Blidaru, plin de emoții la nunta acestora de aur și să se fotografieze alături de ei, la unul dintre cele mai importante evenimente organizate în Câmpulung, unul chiar cu tradiție.

Alți doi angajați din primărie, aceleași emoții

Doi funcționari publici din primăria Câmpulung au trăit aceleași emoții puternice ca și cuplurile longevive menționate mai sus. Dan Iosif și Ramona Simion au fost alături de familiile lor la premiere. Soacra Ramonei Simion a venit îmbrăcată în costum popular cusut chiar de ea. Mai are acasă o colecție de alte 40 de costume populare unice în Muscel.

Un cuplu a dezvăluit secretul longevității…

Un cuplu a dezvăluit secretul longevității… atât de rar în zilele noastre. Familia Zgîrdea are peste 50 de ani de la căsătorie. Sunt plini de iubire și la această vârstă, dar nu au existat supărări în cuplu prelungite.

Maria Sgîrdea a declarat că nu-i apuca apusul soarelui supărați. Iar mai mult decât atât, atunci când erau plini de mânie din cauza problemelor cotidiene o făceau pe rând. Așa au rezistat șase decenii împreună.

După ce au fost felicitați și premiați la primăria Câmpulung, cetățenii căsătoriți care au peste 50 de ani împreună în 2018, au petrecut la restaurantul Ciobănașu ca și atunci când au spus pentru prima dată ,,Da”, din toți rărunchii.

Au jucat hore, sârbe și s-au bucurat că viața le-a oferit acest cadou minunat!

 

About The Author

Related posts