VIDEO: La mulți ani Colegiul Național Pedagogic Carol I la cei 123 de activitate neîntreruptă!

VIDEO: La mulți ani Colegiul Național Pedagogic Carol I la cei 123 de activitate neîntreruptă!

La mulți ani Colegiul Național Pedagogic Carol I la cei 123 de activitate neîntreruptă! Cu toții ne-am obișnuit ca în preajma prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, directorul colegiului George Radu să organizeze ziua școlii.

Anul acesta s-au împlinit 123 de ani de activitate neîntreruptă iar conducerea instituției de învățământ cât și cadrele didactice au cu ce se mândri. Evenimentul a debutat cu Imnul României intonat de Corul Orfeu al colegiului care a reprezentat cu cinste țara chiar și peste hotare.

Atât trecutul cât și prezentul onorează acest colegiu, generațiile de absolvenți au dus faima școlii prin performanțele lor la care actualii se străduiesc să adauge noi valori. În anul 2019, elevii au adus performanțe care onorează instituția de învățământ.

,,În primul rând menționez că la examenul de Bacalaureat, prag important pentru orice liceean, colegiul a avut promovabilitate de 100%, procent pe care puține școli îl obțin. Acest aspect a demonstrat responsabilitatea de care au dat dovadă elevii dar mai ales dăruirea cu care profesorii i-am pregătit.

Numeroși absolvenți au ales să se titularizeze și să profeseze în paralel cu studiile universitare. În acest an elevii au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele locale și internaționale. Un exemplu al performanței este coprezentatoarea spectacolului eleva Ioana Tuțu care a reprezentat colegiul la olimpiada internațională de limbă și literatură franceză ce a avut loc la Chișinău obținând premiul I la proba orală și premiul al II la proba eseu eleva fiind pregătită de profesorul Mihaela Grigorescu. Alte premii obținute la olimpiade au ajuns la Betrice Mocanu, mențiune specială, pregătită de Loredana Dumitru. Elevii Marian Muscel, Cosmin Rizea, Ema Grigorescu, Ioana Manole, Alexia Neagoe, au obținut mențiuni la diferite materii școlare. Echipajul școlii a obținut medalia de aur la concursul internațional de simulare de procese la care au participat 5 țări. elevii au fost pregătiți de avocata Brândușa Popescu absolventă a colegiului”, a mai declarat George Radu.

 

 

 

About The Author

Related posts