VIDEO: Mausoleul Mateiaș a respirat din nou istorie

VIDEO: Mausoleul Mateiaș a respirat din nou istorie

Mausoleul Mateiaș a respirat din nou istorie. Așa cum vă spuneam monumentul istoric a fost gazda evenimentului de reconstituire istorică ce s-a organizat pe data de 27 octombrie.

Evenimentul, a început de la ora 10.00 și a cuprins prezentare de trupe de epocă pe terasa de paradă a Mausoleului Eroilor de la Mateiaș, scurte alocuțiuni, recreerea unui scenariu de luptă și elemente de interacțiune cu publicul, în care doritorii au avut ocazia să cunoască îndeaproape elemente de istorie militară din partea voluntarilor de reconstituire istorică cu elevi ai Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, „Detașamentul Mateiaș“ și voluntari ai Asociației „Tradiții Ostășești“.

Evenimentul a fost organizat de muzeul municipal Câmpulung în parteneriat cu Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, cu sprijinul Bazei de Instruire pentru Apărare CBRN Muscel și Batalionul 30 „Vânători de Munte Dragoslavele”.

După ceremonialul militar și religios a urmat o lansare de carte, autorul volumului “Din țara de praf și piatră”, cpt. Florin Jianu.

About The Author

Related posts