VIDEO: Ministrul Bușe invitat să conducă un Duster și să calculeze timpul, pe traseul Câmpulung-Pitești!

VIDEO: Ministrul Bușe invitat să conducă un Duster și să calculeze timpul, pe traseul Câmpulung-Pitești!

Deputatul de Mioveni Simona Bucura Oprescu a făcut o declaraţie politică în plenul Camerei Deputaţilor pe tema lucrărilor întârziate de reabilitare a DN73 Piteşti-Câmpulung Muscel-Braşov. În declaraţie, deputatul argeşean arată că vieţile conducătorilor auto sunt puse în pericol, mai ales că vine iarna, că Uzina Dacia şi economia argeşeană au de suferit, din cauza blocajelor în trafic, dar cere, în acelaşi timp, ministrului Transporturilor, Sorin Buşe, să găsească soluţii de rezolvare urgentă a problemei și chiar să vină singur să conducă un Duster pe traseul Câmpulung-Pitești, iar mai mult decât atât să cronometreze și durata.

Iată declarația completă a deputatului Simona Bucura Oprescu pe care o găsiți și în materialul VIDEO atașat!

,,Drumul Naţional 73 Piteşti-Câmpulung Muscel-Braşov trebuie finalizat urgent. În data de 07.09.2016 am depus în Parlament o interpelare în atenţia ministrului Transporturilor, Sorin Buşe, privind situaţia lucrărilor de reabilitare a DN73 Piteşti-Câmpulung Muscel-Braşov. Până acum nu am primit însă niciun răspuns.

Termenul stabilit iniţial pentru finalizarea investiţiei, 16 septembrie 2016, a fost depăşit. S-a fixat un nou termen pentru data de 1 noiembrie 2016.

Vă întreb, domnule ministru Sorin Buşe, de la microfonul Camerei Deputaţilor, vom putea circula pe DN73 începând cu 1 noiembrie în condiţii de siguranţă?

Vă întreb, domnule ministru, fiindcă statul român are obligaţii faţă de cetăţenii săi.

Vă întreb, domnule ministru, fiindcă acest drum a avut perioadă de execuţie de doi ani, iar în anul în care Guvernul Cioloş şi-a exercitat mandatul ritmul de execuţie a lucrărilor a încetinit.

Vă întreb fiindcă am aşteptări de la dumneavoastră. Cu experienţă de peste 25 de ani în industria auto, ştiţi bine că degeaba avem şi producem maşini dacă nu avem drumuri.

Domnule ministru, importanţa finalizării reabilitării acestui drum este crucială. Infrastructura rutieră trebuie să fie într-o stare bună pentru a asigura fluxul de transport. Nu trebuie uitat că pe DN73 sunt transportate şi maşinile produse la Uzina Dacia – Renault de la Mioveni, companie care produce peste 20% din exporturile României şi aproape 4% din PIB şi care solicită de ani buni infrastructură rutieră la standarde europene şi construcţia autostrăzii Piteşti-Sibiu.

Domnule ministru, iarna nu-i ca vara.

În curând va ninge, iar precipitaţiile şi temperaturile scăzute vor face dificilă continuarea lucrărilor. În tot acest timp, şoferii şi economia au de suferit. Sunt nu mai puţin de 7 semafoare la care conducătorii auto trebuie să stea în trafic pentru că în zonele respective sunt începute lucrări la poduri ori de altă natură.

Duminică, 2 octombrie 2016, la podul semaforizat de la Stâlpeni a avut loc un accident în care au fost implicaţi mai mulţi motociclişti. Traficul pe unul dintre cele mai circulate drumuri din Argeş a fost astfel blocat aproape o oră.

Domnule ministru, iarna nu-i ca vara.

Vieţile oamenilor sunt puse în pericol pe DN73, iar şantierul este blocat. Aşa cum spuneam şi în interpelare, argeşenii – şi nu numai – au aşteptat ani la rând ca Drumul Naţional 73 Piteşti-Câmpulung Muscel-Braşov să fie reabilitat. S-au bucurat foarte mult când Parlamentul a alocat banii şi Guvernul Ponta, prin C.N.A.D.N.R., a început execuţia lucrării.

În ultimele luni, lucrările au stagnat, iar de suferit suferă conducătorii auto care sunt nevoiţi să circule pe acest drum naţional. Ştim că s-au făcut expertize care au arătat că unele lucrări necesită fonduri mari mari decât cele alocate; ştim că sunt suprafeţe suplimentare de expropriat; că e nevoie de un nou aviz de mediu; că sunt probleme legate de preţurile materialelor. Dar ştim că trebuie făcute eforturi ca aceste probleme să fie rezolvate cât mai curând posibil.

De ce nu s-a făcut nimic să nu se ajungă în iarnă? De ce aceste probleme nu au fost rezolvate din timp? Cine va răspunde pentru traficul de coşmar de pe DN73 în perioada de iarnă şi, Doamne fereşte, de eventualele accidente care se vor produce pe acesta? Cine răspunde pentru întârzieri şi cum? Oare chiar nu se poate duce la bun sfârşit o investiţie începută cu multe eforturi? Sau nu se vrea?

Domnule ministru Sorin Buşe, vă invit cât mai urgent în Argeş. Vă rog să veniţi să vedeţi realitatea de pe DN73. Aş fi onorată să renunţaţi la şofer şi să conduceţi un Duster de la Piteşti la Câmpulung Muscel, să testaţi dumneavoastră înşivă condiţiile şi durata. Şi, ca un om care lucraţi de peste 25 de ani în industria auto, să ne concentrăm urgent pe soluţie!

Vă mulţumesc!”

About The Author

Related posts