7.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 aprilie, 2024

VIDEO: Pentru câteva ore, Centrul Cultural Mioveni a devenit stadionul lui FC Argeş!

Alte Știri

Pasiunea directorului Teatrului Al. Davila, Sevastian Tudor pentru fotbalul argeşean s-a aşternut într-o carte cu tema ,,FC Argeş, 60 de ani în fotbalul de performanţă (1953-2013), un secol de fotbal în Argeş (1915-2015)”. Volumul a fost tipărit la Mioveni şi lansat la Centrul Cultural Mioveni în deschiderea Zilelor Oraşului Mioveni. La un secol de performanţă (1915 – 2015) au fost prezenţi foştii mari jucători, antrenori şi directori ai clubului alb-violet. De asemenea, în paginile cărţii, autorul a vorbit şi despre fotbalul din Curtea de Argeş, Câmpulung şi Mioveni.

Pe scena Centrului Cultural din Mioveni au urcat Ilie Bărbulescu, Radu I, Radu II, Radu III, Mihai Zanfir,Viorel Moiceanu, Răzvan Tunaru, Paul Ciobanu, Marius Priseceanu, Adrian Neaga, Aurel Ancuţa, Doru Toma, Vasile Florescu, Gica Dobrin, soţia regretatului Nicolae Dobrin, şi Dorina Barbu, soţia regretatului Bebe Barbu. Sunt numai câteva nume ale marelui FC Argeş, primul club profesionist de fotbal care în cei 60 de ani de existenţă a avut 44 de prezenţe în prima ligă.

„A fost odată o echipă, FC Argeş, iubită nu numai de piteşteni şi argeşeni, dar şi de cei din ţară. Şi a mai fost un fotbalist fără pereche, Nicolae Dobrin, geniul sportului rege, farmecul şi bucuria jocului cu balonul rotund, idolul atâtor generaţii. Am publicat la Mioveni cartea pentru că aici am găsit înţelegerea autorităţilor locale şi a primarului Ion Georgescu”, au fost cuvintele rostite, cu emoţie în glas, de către Sevastian Tudor.

Imnul FC Argeş şi decorul de poveste

Lansarea cărţii a început cu intonarea imnului FC Argeş, interpretat de cunoscutul Victor Socaciu, iar decorul în care s-a petrecut evenimentul a fost unul de poveste. Într-o parte se afla cel de-al doilea trofeu de campioană obţinut de FC Argeş în 1979, alături de fanionul Real Madrid din dubla în care Dobrin s-a făcut remarcat pe plan internaţional, în cealaltă parte era fanionul echipei Celta Vigo, iar pe un manechin – tricoul lui Adrian Mutu. Aceste obiecte valoroase aparţin expoziţiei Muzeului Sportului Argeşean „Campionii”, din cadrul Muzeului Judeţean Argeş, director lector univ. dr. Cornel Popescu. Cei prezenţi nu au uitat de cei plecaţi în lumea celor drepţi şi au cerut să fie ţinut un moment de reculegere în memoria foştilor mari jucători Nicolae Dobrin, Bebe Barbu, Constantin Cârstea, Prepurgel, Iovănescu, Amărăzeanu etc., precum şi a „patriarhului” fotbalului argeşean, Leonte Ianovschi. În urmă cu doi ani, gruparea alb-violetă a dispărut, din păcate, şi, odată cu ea, şi fotbalul de calitate din Piteşti. Şi totuşi, speranţa că într-o zi FC Argeş va renaşte din propria cenuşă încă există.

 

 

 

 

 

Ultimele Știri

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024. Suma nu este deloc una mică....

Alte știri din aceeași categorie