12.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 28 mai, 2022

VIDEO. Secția ATI cu bolnavi intubați, a salvată de la închidere. Motivul – orgoliile politice…

Alte Știri

VIDEO. Secția ATI cu bolnavi intubați, a salvată de la închidere. Motivul – orgoliile politice… Ar fi multe de spus, dar important e că s-au găsit soluții ca să nu se închidă secția ATI a spitalului Mioveni, că despre ea este vorba!

Sunt bolnavi intubați aici, este o secție nouă, într-un spital în care s-a investit de la Revoluție încoace, singurul spital construit de la zero în România.

Ne plângem că nu avem spitale noi, paturi ATI, dar când le avem, le închidem fără motiv, cam acesta este moto-ul politicienilor.

Prefectul Radu Perianu a ajuns la concluzia ca pacienții nu vor fi transportați de la Mioveni într-o altă secție, rămânând sub tratament.

,,Concluzia zilei de astăzi care va fi valabilă și în următoarele luni este că secția de ATI de la Mioveni, nu se va închide mai ales că numărul de cazuri de Covid 19 în Argeș este în creștere. Astăzi, incidența la nivelul județului Argeș este de 2,26% crește cu 0,2% în fiecare. Chiar dacă cazurile sunt ușoare nu ne putem permite să închidem secțiile ATI din județ. Trebuie să găsim soluții să creștem numărul de paturi, nu invers. La Mioveni sunt 16 pacienți iar maximum numărului care putea fi trimis la spitalul județean era de 15 pacienți. Un pacient rămânea pe din afară. La nivelul județului Argeș sunt în total 34 de paturi la Terapie Intensivă. În afară de Mioveni sunt 2 paturi la spitalul Militar, vorbim de adulți iar la spitalul județean sunt 15 paturi, la Mioveni sunt 17 paturi”, a declarat șefa de la DSP Argeș, Sorina Honțaru.

În condițiile în care am fi transferat de la Mioveni cei 16 pacienți, mai aveam la nivelul județului Argeș un singur pat liber ceea ce nu este posibil în această creștere pandemică, a mai declarat Sorina Honțaru.

Soluția găsită de autorități este de aducere a doi medici la spitalul județean astfel încât această unitate medicală să nu își retragă medicii pe care îi avea la Mioveni.

,,Prin aplicarea dispozițiilor legale a fost emisă de Direcția de Sănătate Publică Argeș o decizie prin care, fără acordul lor, un specialist ATI de la spitalul Câmpulung și un specialist ATI de la spitalul Curtea de Argeș au fost detașați temporar, pentru o perioadă de 30 de zile la spitalul de Urgență din Pitești. Fac precizarea că la Câmpulung mai rămâne un medic ATI, iar, în situații speciale, cele în care există necesitatea ca un pacient să fie internat la ATI, el să fie transferat la Pitești. În ceea ce privește spitalul Curtea de Argeș, secția de acolo este în renovare”, a declarat prefectul Radu Perianu.

Ultimele Știri

Mioveni: Jurnaliștii argeșeni s-au întrecut la Darts

A cincea editie a concursului Cupa Presei la Darts, organizat de CS Darts Mioveni, s-a disputat sâmbătă, 28 mai...
Dr.Max - farmacie online

Alte știri din aceeași categorie