VIDEO: Slujba de Paște din centrul orașului Câmpulung

VIDEO: Slujba de Paște din centrul orașului Câmpulung

Slujba de Paște din centrul orașului Câmpulung. În ciuda condițiilor meteo nevaforabile, peste 500 de câmpulungeni au participat la Slujba de Înviere organizată în orașul de la poalele Mateiașului.

A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine și a polițiștilor pentru a dirija traficul rutier în zonă. Ca o minune ploaia torențială s-a oprit la mijlocul nopții iar câmpulungenii nu au mai avut nevoie de umbrele.

După ce preoți au ieșit din biserică cu lumina sfântă în mâinele celor prezenți s-au aprins sute de lumânări, după care aceștia pioși au asistat la toată slujba oficiată de mai mulți preoți pe scena amplasată ca în fiecare an în capul bulevardului.

În noaptea de Înviere credincioșii au asistat la o liturghie impresionantă.

,,Ne-am amintit cu toții de momentul în care Isus Hristos a trecut de la moarte la viață. Noi, creștinii, știm că dacă împlinim voința lui Dumnezeu, dacă reușim să trăim așa cum a trăit el, nu vom muri, nu vom cunoaște moarte spiritului și vom învia pentru viața veșnică. Aceasta este credința noastră și felul în care ne comportăm are un scop precis, acela ca împreună cu Hristos să înviem și noi din morți”, au spus cu lumină pe chip câțiva din cei prezenți.

La final cu toții au strigat – Hristos a înviat! – într-un glas.

About The Author

Related posts