VIDEO: Un medic de la Câmpulung le dădea adeverinţe stăpânilor de sclavi din Berevoeşti!

VIDEO: Un medic de la Câmpulung le dădea adeverinţe stăpânilor de sclavi din Berevoeşti!

Casa de Asigurări de Sănătate Argeş şi Colegiul Medicilor vor fi sesizate după ce Corpul de Control al Prefecturii Argeş a depistat că peste 40 de adeverinţe medicale au fost eliberate de un medic specialist ORL de la Spitalul Municipal din Câmpulung. Exista suspiciunea că aceste documente erau eliberate ilegal şi folosite pentru ca titularii dosarelor de ajutor social din Berevoeşti să fie scutiţi temporar de munca în folosul comunităţii.
Prefectul de Argeş, Cristian Soare, a prezentat rezultatele preliminare ale verificării modului de acordare de ajutoare sociale pentru suspecţii din dosarul de sclavie şi sechestrare de persoane din Berevoeşti, depistând mai multe nereguli. În urma verificărilor intreprinse la sediul primariei de către Corpul de control şi AJPIS reiese că din cele 38 de persoane aflate în arest preventiv sau în arest la domiciliu 14 beneficiau de ajutoare sociale în cadrul a 8 dosare de ajutor social. Din verificarea dosarelor a rezultat că acestea erau întocmite necorespunzător, fiind identificate mai multe deficienţe: cererile nu erau soluţionate la timp, anchetele sociale nu erau efectuate în termen legal, dispoziţiile primarului nu erau emise în termen şi nu erau comunicate beneficiarilor, în unele cazuri dosarele nu conţin copii ale documentelor de identitate sau ale existenţei bunurilor pe care le deţine familia beneficiară de ajutor social. Pentru toate aceste deficienţe au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 17.000 lei, din care primarul (3) în valoare de 7.500 lei, secretarul comunei (3) în valoare de 7.500 lei şi asistentul social (2) în valoare de 2.000 lei.
Tot prefectul de Argeş a mai precizat că în majoritatea cazurilor titularii dosarelor de ajutor social erau scutiţi temporar de munca în folosul comunităţii prezentând adeverinţe  medicale.
 

About The Author

Related posts