10.7 C
Campulung Muscel
luni, 3 octombrie, 2022

Video. Zeci de pompieri au plecat salvatori la stingerea incendiilor din Franța

Alte Știri

Salvatorii argeșeni participă la stingerea incendiile de vegetație din Franța. Ieri, au pornit la drum 8 subofițeri cu o autospecială de stins incendii la fondul forestier, pentru a sprijini autoritățile franceze în lupta cu flăcările.

Pompierii noștri fac parte dintr-un modul specializat de intervenție al României, format din 77 de cadre și 17 mijloace de intervenție, care desfășoară misiunea în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

,,În data de 11.08.2022, ora 22:00, o aeronavă militară C-17 Globemaster III,din dotarea Bazei PAPA de Transport Aerian Strategic a decolat de pe aeroportul Baza 90 din București cu destinația Franța (zona Bordeaux), în vederea executării misiunii de sprijin extern pe care România o oferă autorităților franceze, aflate în lupta cu incendiile de vegetație.

Totodată, o altă aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană PAPA din Ungaria urmează în această noapte să decoleze de pe aeroportul din Timișoara, cu echipaj format din pompieri salvatori și tehnică de intervenție specifică aflată în dotare.

Dată fiind capacitatea limitată rămasă disponibilă în cele 2 aeronave încadrate cu tehnica de intervenție și personal aferent, mâine, 12.08.2022, un avion militar aflat în dotarea MApN va efectua o misiune de transport a restului de personal format din pompieri salvatori.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație este compusă din deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție.

Reamintim faptul că ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă.”, se arată în comunicatul de presa ISU Argeș.

Ultimele Știri

Dacă ai aceste nume în buletin Mioara, Ursu sau Lupu ești Privilegiat

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa celebrează Ziua Mondială a Animalelor și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor care...

Alte știri din aceeași categorie