0.2 C
Campulung Muscel
duminică, 4 decembrie, 2022

VReau la muzeul (din Câmpulung). Tu vrei?

Alte Știri

De fiecare dată când ai vizitat un muzeu ți-ai închipuit cum ar fi să atingi și să manevrezi un obiect.

Vitrinele ți-au tăiat avântul.

ACUM e momentul să-ți îndeplinești dorința.

VReau la muzeu (din Câmpulung).

La Muzeul Municipal Câmpulung, în octombrie și noiembrie 2021 – Realitatea Virtuală ADUCE LA VIAȚĂ exponatele.

Cu ajutorul specialiștilor Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău piese de patrimoniu și-au dezvăluit secretele, fiind scanate și modelate 3D, pentru a oferi o experiență imersivă și interactivă.

Vizitatorul are posibilitatea să interacționeze cu obiectele, aflând în timp real informații despre aceste obiecte în contextul istoricului Câmpulungului din secolul în care a trăit negustorul Neacșu, autorul primului document scris în limba română.

Dacă este interesat de ce obiecte foloseau contemporanii lui Neacșu – sau doar dorește să ia contact cu realitatea virtuală – într–un altfel de joc – este așteptat la Muzeul Municipal pentru a trăi o experiență UNICĂ – în care trecutul și viitorul se împletesc, cu ajutorul tehnologiei.

Doar în 15 și 16 octombrie, tot la Muzeul Municipal, vizitatorii pot trăi experiența unui traseu virtual 3D al celui mai mare castru roman de pe teritoriul României – Porolissum.

VReau la muzeu (din Câmpulung) este un proiect al Muzeului Municipal Câmpulung și al Muzeului Județean de Istorie și Artă-Zalău, parte a Programului “Câmpulung – capitala scrisului românesc”, finanțat de Guvernul României și Primăria Municipiului Câmpulung.

Ultimele Știri

Ambulanţă aflată în misiune, implicată într-un accident grav

O ambulanță care transporta un pacient spre Craiova a fost lovită sâmbătă de o cisternă, într-un sens giratoriu, la...

Alte știri din aceeași categorie