Vrei să devii ofiţer sau agent de penitenciare? Citește articolul cu atenție!

Vrei să devii ofiţer sau agent de penitenciare? Citește articolul cu atenție!

Vrei să devii ofiţer sau agent de penitenciare? Citește articolul cu atenție! În perioada 13.05.2019 – 24.05.2019, echipe mixte formate din personalul Penitenciarului Mioveni şi Penitenciarului Spital Mioveni realizează prezentări ale ofertei de şcolarizare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor elevilor din județele Argeș și Vâlcea.

Campania de informare a inclus, până în acest moment, prezentări și discuții cu elevii din Câmpulung (Liceul  Teoretic Dan Barbilian  și Colegiul Național Dinicu Golescu), Curtea de Argeș (Colegiul Național „Vlaicu Vodă”, Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”), precum și din Râmnicu Vâlcea (Colegiul Național „Matei Basarab”, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”).

În cadrul prezentărilor, celor peste 900 elevi prezenţi la întâlniri le-au fost  oferite detalii şi pliante privind ocuparea locurilor vacante din instituţiile de învăţământ aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi celelalte instituţii de învăţământ partenere, cu specific penitenciar.

Campania de informare se  derulează la nivel naţional şi este adresată tinerilor aflaţi în ultimii ani de liceu şi vizează creşterea interesului tinerilor pentru o carieră profesională în cadrul sistemului penitenciar, prin parcurgerea cursurilor disponibile la următoarele instituțiile de învățământ: Facultatea de Poliţie din cadrul Academiei de Poliţie ”Ioan Cuza”, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti, Universitatea Națională De Apărare ”Carol I”, Bucureşti, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, Şcoala Militară de Maiştrii Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti. 

 Ca puncte forte pentru oferta de şcolarizare, se asigură gratuit masa, cazarea, echiparea şi asistenţa medicală, precum şi acordarea unei solde lunare în perioada şcolarizării. Imediat după finalizarea studiilor, absolvenţilor li se asigură un loc de muncă, prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar şi li se acordă grad profesional.

 Înscrierea (depunerea dosarului de candidat) la concursul de admitere, pentru oricare dintre instituţiile de învăţământ prezentate anterior, se realizează la sediul Penitenciarului Mioveni și Penitenciarului Spital Mioveni.

About The Author

Related posts