20.7 C
Campulung Muscel
marți, 9 august, 2022

Zece fructe de vară pe care trebuie neapărat să le mănânci cât sunt în sezon

Alte Știri

Abundența de fructe și legume din timpul verii este una dintre cele mai mari plăceri ale sezonului. Și în timp ce majoritatea fructelor pot (și ar trebui) să fie pur și simplu spălate și consumate imediat, este, de asemenea, distractiv să iei aceste dulciuri de sezon și să le folosești în bucătărie, făcând mâncarea bună și mai bună.

Iată zece dintre fructele noastre preferate de vară, plus câteva idei despre cum anume să le folosești.

  1. Afine

Fie că îți cultivi singur, fie că le culegi sălbatic, fie că iei câteva kilograme de la un stand de pe marginea drumului sau de la piață, nimic nu se compară cu afinele proaspete, care explodează de savoare. Ne place să le gătim într-un sos dulce pentru a acoperi totul, de la înghețată la fursecuri cu bezea.

  1. Cireșe

Dulci sau acrișoare, cireșele sunt un deliciu absolut de vară. Nu vom refuza niciodată să stăm în parc și să scuipăm sâmburii în lac. Dar ne place, de asemenea, să scoatem sâmburii din cireșe pentru a face cu ele o salată de fructe.

  1. Mure

Murele sunt superstaruri când vine vorba de o alimentație sănătoasă. În afară de un gust fenomenal, aceste fructe de pădure sunt extrem de bogate în antioxidanți și sunt încărcate cu vitamina C – o porție de 100 g de mure are aproximativ 35 la sută din cantitatea recomandată.

Scăzute din punct de vedere caloric, murele sunt un fruct grozav pentru o gustare și sunt umplute atât cu fibre solubile, cât și cu cele insolubile, astfel încât să te mențină sătul. Și murele sunt pline cu o mulțime de lucruri care sunt grozave pentru pielea și părul tău. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume?

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume? Este cunoscut faptul că România dispune de...

Alte știri din aceeași categorie