Zeci de credincioși s-au rugat la Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel
Zeci de credincioși s-au rugat la Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel

Zeci de credincioși s-au rugat la Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel

Din anul 2013, moaștele sfântului au fost mutate de la mănăstirea Cetățuia Negru Vodă la mănăstirea Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel. Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a trecut la cele veșnice în anul 1638, după 30 de ani petrecuți într-o peșteră aflată pe valea Râului Dâmbovița. A fost descoperit în anul 1944 de egumenul mănăstirii Cetățuia Negru Vodă.

În data de 26 iulie, mânăstirea Negru Vodă din Câmpulung, prăznuiește unul dintre cele două hramuri. Din anul 2013, locașul de cult îl are ocrotitor pe Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel, cel binecunoscut ca tămăduitor de boli și grabnic ajutător celor ce nu pot avea prunci. Este un bun prilej de sărbătoare la care localnicii, și nu numai, sunt așteptați să participe în număr mare. 

Seara din ajunul sărbătorii, când a fost oficiată slujba de priveghere de zeci de preoți și călugări în baldachinul din curtea sfântului așezământ monahal au participat foarte mulți câmpulungeni. Unii dintre ei au rămas muți de uimire când pe cer a ieșit un curcubeu, pur și simplu din senin. Mulți au privit curcubeul ca pe un semn bun pentru că nu au mai avut parte de așa ceva în timpul unei slujbe.

Aceștia au mai avut bucuria să îi primească pe frații noștri pe peste Prut, ce au venit la Câmpulung să aducă Marșul Centenarului venind pe jos tocmai de la Chișinău.

Tinerii au fost primiți cu bucurie de starețul mânăstirii Serafim Caiea care după ce le-a spus o rugăciune pentru o călătorie binecuvântată i-a condus la moaștele Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel și la mormintele celor doi domnitori care au pus bazele primei Capitale a Țării Românești la Câmpulung.

 

 

 

 

About The Author

Related posts