Zguduitor! Două minore abuzate de asistenții maternali

Zguduitor! Două minore abuzate de asistenții maternali

Zguduitor! Două minore au fost abuzate de asistenții maternali. Copiii încredințați unei familii din Rucăr, pentru o bună creștere și o educație corectă ar fi fost abuzați în mod frecvent.

După ce au stat o perioadă scurtă la Rucăr, cele două copile în vârstă de 4 şi 5 ani au fost adoptate de o familie din județul Brașov. Noii părinţi au sesizat Protecția Copilului pentru că ar fi observat că fetele au un comportament sexual nepotrivit.

Anchetatorii au descins la cele două asistente maternale și le-au dus la audieri.
Una dintre asistentele maternale s-a retras din sistemul de protecție socială după ce fetița a fost adoptată. În ultimii 18 ani avusese în plasament nouă copii. Cea de-a doua femeie lucrează în sistem din 2016 și primise acum în grijă alți doi copii, un băiat și o fată.

Psihologii atrag atenția că abuzul sexual asupra copiilor lasă urme adânci în sănătatea fizică și mentală a acestora.
Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş a demarat o anchetă cu privire la asistentele maternale care le-au avut în grijă pe cele două surori care „manifesta un comportament sexual explicit”, reclamat autorităților de familia care le-a adoptat.

Directorul DGASPC Arges, Iuliana Matei, a declarat: „Noi am făcut verificări pe linia noastră de competenţă. Unul dintre asistentii maternali este încă în sistemul de asistenţi maternali profesionişti. În urma acestei sesizări legate de cei doi copii care au fost adoptaţi, ne-am autosesizat cu privire la existența acestor doi copii aflați în grija asistentului maternal profesionist. Am solicitat examinarea medico-legală, care a condus la concluzia ca nu există nicio leziune, nu sunt semne ale vreunui abuz”, a declarat directoarea DGASPC Argeș pentru News.ro.

Iuliana Matei a menţionat ca asistenţii maternali trebuie să treacă nişte verificări „foarte dure” pentru a intra în sistemul de îngrijire din subordinea autorităţilor. După ce intră în sistem, fiecare asistent maternal este verificat obligatoriu la fiecare trei luni, sau ori de cate ori este nevoie.

„Nu a existat niciodată vreun element care să ducă la această suspiciune de abuz”, a declarat Iuliana Matei referindu-se la cele două asistente maternale.
Cinci suspecţi au fost conduşi pentru audieri. Conform anchetatorilor, asistenţii maternali M.D. şi soţul M.I., ar fi abuzat-o pe una dintre minore, cea de 5 ani, pe care ar fi şi filmat-o.

De asemenea, în aceeaşi perioadă asistentul maternal P. D., împreună cu fostul soţ D.R., ar fi abuzat-o pe minora de 4 ani. Se apre că, minora de 4 ani ar fi fost abuzată de fiul fostului soţ al asistentei maternale P. D.
Cei cinci sunt cercetaţi pentru trafic de minori, pornografie infantilă şi viol.

About The Author

Related posts