Ziua Armatei: Garnizoana Pitești a organizat un ceremonial militar-religios. VIDEO
Ziua Armatei: Garnizoana Pitești a organizat un ceremonial militar-religios. VIDEO

Ziua Armatei: Garnizoana Pitești a organizat un ceremonial militar-religios. VIDEO

Astăzi, 25 octombrie 2021, de Ziua Armatei, Garnizoana Pitești a organizat un ceremonial militar-religios. Manifestările dedicate acestei sărbători s-au desfășurat la Cimitirul Eroilor din Pitești unde au participat autorități județene și locale, civile și militare.  

În deschiderea ceremonialului, a fost intonat Imnul Național al României, după care a urmat slujba de pomenire a celor căzuți pe câmpul de luptă pentru neam și țară, iar cei prezenți au transmis mesaje de susținere Armatei Române.  

Manifestările au continuat cu depunerile de coroane, jerbe și buchete de flori la Monumentul Eroilor, iar în final, cei prezenți au putut urmări defilarea gărzii de onoare.  

Prezent la manifestare, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu a precizat că această zi este un bun prilej pentru a ne exprima recunoștință față de Armata Română: 

“Glorie eternă eroilor noștri căzuți la datorie! Ziua de 25 octombrie reprezintă o dată importantă în istoria noastră nu doar în istoria Armatei României. Vorbim despre o dată pe care armata o onorează și pentru că în 1944 ultimele brazde de pământ românesc au fost eliberate. Armata României continuă să fie un pilon important în conștiința românilor, o instituție de o importanță covârșitoare în care românii au încredere.

Să dea Dumnezeu ca lucrurile să stea atât de bine încât România să nu mai fie angrenată în niciun război, iar misiunile soldaților noștri să fie doar pe timp de pace. În numele Consiliului  Județean Argeș urez “La mulți ani!” și multă sănătate tuturor celor peste 73.000 de soldați aflați în slujba Armatei României”.  

About The Author

Related posts