Ziua comunei Bălilești cu Doinița și Ionuț Dolănescu!

Ziua comunei Bălilești cu Doinița și Ionuț Dolănescu!
Ca în fiecare an, în prima zi de duminică a lunii octombrie, localitate Bălilești aflată pe malul Râului Bratia, între Pitești și Câmpulung Muscel, își omgiază locuitorii și fii satului aflați în țară și peste hotare.
După cum transmite corespondentul Radio România Antena Satelor, Constantin Pașol la sărbătoarea localității argeșene sunt invitați, printre alții, artiștii de folclor Doinița și Ionuț Dolănescu.
 
„Duminică, pe 2 octombrie, la sărbătoarea prilejuită de Ziua Comunei Bălileşti manifestările încep încă de dimineață cu slujbe religioase în toate bisericile, vor continua cu întreceri sportive, vizite la monumentele istorice din comunitate, spectacole artistice de muzică ușoară și populară și se vor încheia seara târziu”, spune primarul localității, Cătălin Turturică.
 
Ion Hera, directorul Căminului Cultural precizează că nu vor lipsi momentele în cuplurile de localnici care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă dar și  elevii merituoși din cele 7 sate ale comunei, vor fi premiați de autorități.
Pe lângă participarea la evenimentele prilejuite de sărbătoarea comunei, fii satului precum și ceilalți oaspeți vor vizita și monumentele istorice aflate pe raza localității. 
Amintim aici ansamblul „Curtea lui Mareș Băjescu”, monument istoric de interes național datând din secolul al XVII -lea situat în Satul Băjești precum și biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” (datând din anul 1666), ruinele casei, ale povernei, grajdul și zidul de incintă cu turnuri precum și un monument funerar.  De asemenea, tot de interes național este și o cruce de piatră din 1662, aflată la 300 m sud-vest de aceeași biserică și clasificată ca monument memorial.
 
Foto: Biserica „Adormirea Maicii Domnului” de la Curtea lui Mareș Băjescu

About The Author

Related posts