Ziua Eroilor a fost marcată și la Lerești

Ziua Eroilor a fost marcată și la Lerești

Ziua Eroilor a fost marcată și la Lerești, de Înălțarea Domnului în ziua de 6 iunie printr-o serie de manifestări organizate de autoritățile locale.

Din program au făcut parte un serviciu religios, depunere de coroane la monumentul eroului Dumitru Lazea, la Cimitirul Eroilor, Ateneul Voinești. Din cauza condițiilor nefavorabile, militariii și autoritățile locale s-au retras în Biserica ,,Înălțarea Domnului” unde ÎPS Calinic alături de un sobor de preoți a oficiat slujba în memoria eroilor după care au avut loc depuneri de coroane în curtea bisericii.

De-a lungul secolelor poporul român a trecut prin grele încercări, dar prin eroismul său, prin cutezanța și fermitatea sa de a fi singur stăpân pe destinele sale, obiceiurile și credința sa în propria țară, a reușit să treacă cu bine peste acestea. Așadar, de ziua Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos și Ziua eroilor, autoritățile locale din Lerești, elevii școlilor din Lerești, militarii de la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” și CBRN Câmpulung, au avut îndatorirea de a-i readuce în memoria noastră în fiecare an pe cei care s-au jertfit pentru neam și țara lor. 

Au răsunat către cer omagieri ale eroilor neamului, cântece de odihnă veșnică, rugăciuni și rememorări ale unor personalități marcante.

Să nu ne uităm eroii! Cinste și onoare făuritorilor de țară!

About The Author

Related posts