8.7 C
Campulung Muscel
joi, 28 martie, 2024

Ziua Mondială a Apei. Activităţi organizate de Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea

Alte Știri

Lumea întreagă celebrează la data de 22 martie – Ziua Mondială a Apei. Evenimentele care au loc la nivel mondial sub sloganul “Natură pentru Apă” atrag atenția asupra faptului că societatea modernă este datoare să se inspire din natură, pentru a răspunde problemelor ce privesc calitatea și cantitatea resurselor de apă.

Evenimentele organizate de Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea, au în centrul lor informarea publicului și formarea tinerei generații în spiritul protejării și conservării resurselor de apă. Astfel, în luna martie, au fost organizate activități în instituții de învățământ (grădinițe, școli, licee, universități) din județele Argeș, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dâmbovița și municipiul București.

În județul Argeș acțiunile au constat în proiectarea de filme educative, consursuri, expoziții de desene și discuții pe tema apei, iar participanții au fost elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială “Carol I” și Colegiul Național „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș, Școala Gimnazială nr. 1 Ciofrîngeni, GPP „Aripi Deschise” Pitești, Colegiul Național “Zinca Golescu” și studenții Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică din cadrul Universității din Pitești. Alături de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea la activități au fost prezenți și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Argeș.  

În data de 28 martie, va avea loc în municipiul Târgoviște, în cadrul Instituției Prefectului Dâmbovița, ședința de lucru a Comitetului de Bazin Argeș – Vedea pe tema Zilei Mondiale a Apei.

În contextul temei din acest an, la nivel național ca și la nivel global, soluțiile pentru problemele gestionării resurselor de apă sunt căutate în natură: reconectarea râurilor cu lunca lor inundabilă, realizarea unor zone umede în scopul protejării ecosistemelor acvatice sau a unor poldere menite să preia surplusul de apă.

În acest context, Administrația Națională „Apele Române” a elaborat Planul Național de Management actualizat al bazinelor/spațiilor hidrografice, precum și primele Planuri de Management al Riscului la Inundații, în cadrul acestora fiind identificate și planificate măsuri verzi de restaurare a conectivității laterale și a zonelor de retenție naturală a apei, măsuri integrate care vor conduce la atingerea obiectivelor de mediu ale corpurilor de apă, precum și a obiectivelor de prevenire și reducere a riscului la inundații.

Ultimele Știri

Dispar toate supermarketurile PROFI. Ce se va întâmpla cu ele!

Dispar toate supermarketurile PROFI. Ce se va întâmpla cu ele! Lanțul de magazine Profi va fi preluat de o...

Alte știri din aceeași categorie