Ziua Veteranilor a fost marcată la Mioveni

Ziua Veteranilor a fost marcată la Mioveni

Duminică, 29 aprilie 2018, de la ora 12.00, la Centrul Cultural Mioveni, Corpul B (sediul vechi) a fost sărbătorită Ziua Veteranilor de Război.

La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, veterani de război, rude ale celor căzuți pe câmpul de luptă, dar și reprezentanți ai asociațiior de profil din județ.
În semn de apreciere şi recunoştinţă pentru jertfa lor, primarul Ion Georgescu a acordat diplome de excelență veteranilor de război care şi-au apărat țara şi credinţa.
Este vorba de Generalul de Brigadă-Constantin Năstase, Colonelul -Grădinaru Ion  și Maiorul- Sima Nicolae.
Festivitatea s-a încheiat cu prezentarea unui frumos program artistic interpretat de către reprezentanții Asociaţiei Culturale „Corul Veteranilor Mihai Viteazu” din cadrul Cercului Militar Piteşti.
Guvernul a hotărât ca Ziua Veteranilor de Război să fie marcată anual la 29 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României. După Războiul de Independență din 1877-1878 și după Primul Război Mondial (1916-1918), prin diferite legi, s-a instituit titlul de veteran de război, participanților la campanii și urmașilor lor fiindu-le acordate diferite drepturi și avantaje reparatorii.
Titlul de ”veteran de război” a fost recunoscut pentru prima dată la 29 aprilie 1902.
În prezent, drepturile veteranilor de război sunt reprezentate de Asociația Națională a Veteranilor de Război, membră a Federației Mondiale a Vechilor Combatanți, cu sediul la Paris.

About The Author

Related posts