17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 27 mai, 2023

Destinația turistică numărul 1 din România. E lipită de Argeș

Alte Știri

Destinația turistică numărul 1 din România. E lipită de Argeș. Jurnaliștii din cadrul Clubului Presei de Turism au făcut o listă cu cele mai spectaculoase 10 destinații din România care merită văzute în 2023.

Pe locul 1 s-a clasat o localitate din Brașov. Cu o promovare iscusită aceste zone pot deveni magnet pentru turiști și o comoară pentru România.

E lipită de Argeș

În România există locuri de o frumusețe deosebită, puțin cunoscute și care nu sunt apreciate la adevărata valoare. Pe primul loc în preferințele jurnaliștilor specializați în turism s-a clasat în 2023 comuna Fundata, din județul Brașov.

Este localitatea situată la cea mai mare altitudine din țara noastră, cu gospodării aflate chiar și la 1300-1400 de metri altitudine, dar și cu cel mai curat aer din România, Fundata are ce arăta și este o zonă despre care poți spune că liniștește și delectează sufletul.

De ce Fundata a fost aleasă destinația turistică nr 1 

Conform reprezentanților Clubului Presei de Turism din România, zona oferă o panoramă deosebită asupra Munților Bucegi, Leaota, Piatra Craiului și, atunci când e senin, se pot vedea chiar și Munții Făgăraș. Comuna include trei sate: Fundata, Fundățica și Șirnea, în care parcă intri în alte vremuri. Aici liniștea, frumusețea locurilor și secretele gastronomiei locale transformă șederea turistului în privilegiu.

”Aici s-a scris istoria, aici s-au pierdut primele vieți ale românilor care au luptat în Primul Război Mondial, pentru eliberarea satului de pe granița Imperiului Austro-Ungar cu România de atunci, unde oamenii trăiau în gospodării care se întindeau uneori și de o parte și de alta a graniței. Tot aici oamenii își continuă viața pastorală, tradițiile”, justifică alegerea Gabriela Țigu, vicepreședinte Clubul Presei de Turism citată de clubpresadeturism.ro.

Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul!

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul! Joi, când creştinii ortodocşi sărbătoreau Înălţarea Domnului...

Alte știri din aceeași categorie