28.1 C
Campulung Muscel
marți, 22 iulie, 2025

Evenimente cultural-educative la Centrul Cultural Pitești în perioada 25-29 noiembrie 2024

Alte Știri

Evenimente cultural-educative la Centrul Cultural Pitești în perioada 25-29 noiembrie 2024. Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 25-29 noiembrie 2024, evenimente cultural-educative. Dar și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției. Dar și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Prelegerea cu tema “De la Pactul Ribbentrop-Molotov la Conferințele de la Teheran, Ialta și Potsdam”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache. Un eveniment care va avea loc luni, 25 noiembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Adolescența explorată discret de dascălul cu vocație pedagogică

Dialogul cu tema „Adolescența explorată discret de dascălul cu vocație pedagogică”, în cadrul proiectului cultural „Adolescență, entuziasm, libertate și înțelepciune”. Un proiect coordonat de profesorul de filosofie și poetul George Badea. Acesta având-o invitată pe profesoara de limba și literatura română Mariana Prunescu. Un eveniment care se va desfășura luni, 25 noiembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Evenimente cultural-educative la Centrul Cultural Pitești în perioada 25-29 noiembrie 2024

Prezentarea nr. 3/2024 al revistei-document “Restituiri Pitești”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și Istorii cu Marin Toma”. Un proiect coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri” Pitești, istoricul dr. Marin Toma. Un eveniment care va avea loc online, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești. Se întâmplă luni, 25 noiembrie, de la ora 20.00.

Revista-document <Restituiri Pitești>

“Revista-document <Restituiri Pitești> este o publicație a Primăriei Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, care apare trimestrial de peste 20 ani.
Spectacol muzical-literar cu tema „1 Decembrie 1918 – Marea Unire, un vis de veacuri împlinit”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte!”. Un eveniment coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având invitați elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 Micești. Acesta se va desfășura marți, 26 noiembrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Evenimente cultural-educative la Centrul Cultural Pitești în perioada 25-29 noiembrie 2024

“Într-o perioadă efervescentă a sfârşitului de an 2024, elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Micești, din judeţul Argeş, vin cu dragoste la Centrul Cultural Piteşti. Asta pentru a prezenta un omagiu înaintaşilor tuturor românilor. Copiii pregătiţi de profesoara de educaţie muzicală Diana Elena Ivan şi de către profesoara de limba și literatura română Florentina Drăguţ prezintă un program artistic de poezii şi muzică specific evenimentului. Alături de tinerele vlăstare, vă invităm să-i onoraţi prin prezenţă pe cei care au luptat pentru noi, cei de astăzi!”, spune Simona Vasilescu.
Dialogul cu tema “Triumful punctului de vedere”, în cadrul proiectului cultural “De Profundis în Artă, Cultură, Viață”. Un proiect coordonat de scriitoarea și jurnalista Christine Bernadette Rousseau/Cristina Onofre. Aceasta avându-i invitați pe jurnaliștii Paulian Buicescu, Maricela Buicescu. Dar și pe profesoara de limba și literatura română și jurnalista Ana Vasile. Un eveniment care se va desfășura marți, 26 noiembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“La noua ediție a proiectului meu am ca invitați trei jurnaliști cu vocație și cu ani buni de practicare a acestei profesii care de fapt este o meserie-pasiune pentru domniile lor. Paulian Buicescu împreună cu soția sa, Maricela Buicescu, publică articole din zona jurnalismului cultural cu accent pe educația civică și spirituală (creștină și laică).

Evenimente cultural-educative la Centrul Cultural Pitești în perioada 25-29 noiembrie 2024

Tot împreună cu soția, Paulian Buicescu a înființat Filiala UZPR – Olt, numită în prezent Filiala <Pan M. Vizirescu>. Domnul Paulian Buicescu are o vastă experiență ca profesor – 33 de ani – atât la licee, cât și la școli gimnaziale.
În timpul liceului a scris la publicația școlară <Foaia Elevului Metalurgist>. În perioada studenției, a scris la revista Facultății <Studentul Metalurgist>. Între 1990-2001 a făcut documentare și tehnoredactare pentru ziare și reviste din Drăgășani și din Călimănești.
Din 2001 se ocupă de Jurnalism Cultural făcând documentare și tehnoredactare alături de domnul Paulian Buicescu. După cele prezentate aici succint ne dăm seama că minutele pe care urmează să le petrecem împreună cu invitații mei nu vor fi suficiente pentru a afla totul din vasta experiență a acestor oameni carismatici”, informează Cristina Onofre.

Filosofia imaginativului uman, o noutate absolută

Conferința cu tema “Filosofia imaginativului uman, o noutate absolută”, susținută de managerul revistei de cultură “Tribuna”, dr. Mircea Arman, urmată de prezentarea cărții “Tratat asupra imaginativului uman”, Ed. Tribuna, 2024, de același autor. Dublul eveniment cultural este organizat în colaborare cu Uniunea Armenilor din România – Filiala Pitești, marți, 26 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Dr. Mircea Arman este managerul revistei și editurii <Tribuna> din Cluj, personalitate distinsă cu <Premiul Academiei Române> în 2013 pentru <Metafizica greacă>, Ed. Academiei, și cu <Premiul pentru cea mai bună carte străină apărută în Italia în 2021>, <La struttura dellʾimmaginativo umano>, Morlacchi, 2021, Perugia, Italia, acordat de Universitatea din Perugia și Editura Morlacchi”, informează Filiala Pitești a Uniunii Armenilor din România.
Prelegerea cu tema „Proza Poeților. Tudor Arghezi”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Literatura Română Necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, eveniment care va avea loc miercuri, 27 noiembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Începe sezonul colindelor

Spectacolul literar-artistic cu tema „Colindul – parte din educația tinerilor”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Copii și Părinți, Prietenii Mei”, coordonat de Maria Simona Mitroi, profesoară de educație fizică și istorie la Școala Gimnazială „Ion Pillat” din Pitești, eveniment care se va desfășura miercuri, 27 noiembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Vă aștept la Centrul Cultural Pitești, pentru a deschide sezonul colindelor. Colindul Sfântului Andrei anunță începutul sărbătorilor de iarnă; împreună vom arăta tinerilor că <pedagogia populară> încă este de actualitate. Alături de invitații noștri vom spune celor care ne privesc că educația este <capodopera părinților> și <adevărata artă pentru profesor>”, spune Maria Simona Mitroi.

Evenimente cultural-educative la Centrul Cultural Pitești în perioada 25-29 noiembrie 2024

Dialogul cu tema „Despre problemele emoționale”, în cadrul proiectului „Viața merge înainte!”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe dr. psiholog Crenguța Belegan. Un eveniment care va avea loc joi, 28 noiembrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Vaccin împotriva virusului manipulării

Prelegerea cu tema “Determinismul contraatacă”, în cadrul proiectului cultural “Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de psihologul, scriitorul, jurnalistul George Smeoreanu. Evenimentul are loc joi, 28 noiembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Se insistă pe ideea că nu putem fi liberi de la natură”, ne incită George Smeoreanu.
Prelegerea cu tema “Camil Petrescu: un scriitor care <a văzut idei>!”, în cadrul proiectului cultural “Biografii triste și destine tragice din istoria literară”, susținut de criticul literar, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Magda Grigore, eveniment care va avea loc joi, 28 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Băiatul cu Chitara”, susținut de Trupa TANDRES

Recitalul muzical cu titlul „Băiatul cu Chitara”, susținut de Trupa TANDRES, formată din muzicianul Andrei Tase și medicul cardiolog Adrian Tase, eveniment care se va desfășura vineri, 29 noiembrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Dialogul cu tema “Preotul, psiholog social, factor de echilibru în societate”, în cadrul proiectului cultural “La Vama Vremii”, coordonat de scriitorul și publicistul Nicolae Badiu. Acesta avându-l invitat pe preotul paroh al Catedralei Mioveni, Puiu Andrei Diaconescu. Un eveniment care se va desfășura vineri, 29 noiembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile  Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

E nevoie de mască de gaze, pe străzile din Câmpulung Muscel pe unde au circulat oamenii pentru a petrece zilele acestea!

E nevoie de mască de gaze, pe străzile din Câmpulung Muscel pe unde au circulat oamenii pentru a petrece...

Alte știri din aceeași categorie