Aproape 1.000 de radare au împânzit șoselele din România. Amenda ajunge direct acasă și bagă spaima în șoferii români. Noile sisteme de detecție a vitezei, dotate cu camere video și cu sistem de înregistrare automat, filmează mașinile din trafic. Apoi și trimit amenda direct acasă, în cazul în care constată nereguli.
CITEȘTE ȘI. Un colos din piața supermarketurilor a retras de urgență un produs care se vinde ca pâinea caldă! Nu se mai găsește pe rafturi
Agenții rutieri sunt constant atenți la comportamentul șoferilor în trafic, iar polițiștii se folosesc în misiunile lor de sisteme performante, care să îi prindă pe cei ce încalcă regulile.
CITEȘTE ȘI. Aproape de Câmpulung Muscel se deschide cea mai mare fabrică din sud-estul Europei. Investiția este de 20 milioane de euro
Poliția Rutieră folosește noi sisteme de detecție a vitezei care sunt dotate cu cameră video și cu sistem de înregistrare automat, care se amplasează pe un trepied și filmează toate mașinile care circulă pe acel sector de drum.
Citește și : Cod Rutier 2025. Regula pe care mulți șoferi o încalcă, dar care le poate aduce o amendă de 1.000 de lei
Imaginile sunt apoi descărcate, iar agenții analizează cine a încălcat legea. Persoanele vinovate urmează, apoi, să primească amenda în cutia poștală.
CITEȘTE ȘI. Regula fermoarului adoptată de guvernanți! Îngustarea drumului luată în serios de parlamentari!
Poliția Română a comunicat, într-un răspuns pentru avocatnet.ro, că dispune de 808 cinemometre (radare) portabile și de 402 cinemometre mobile, care sunt instalate pe autospecialele de poliție și utilizate în funcție de capacitatea tehnică și operațională a instituției.
CITEȘTE ȘI. Orange vine cu propuneri interesante pentru noii clienți. iPhone 16 de la 20 de EURO dar și alte modele șmechere tot de la același preț!
Radarele mobile sunt folosite de poliție în zonele unde s-a înregistrat un număr ridicat de accidente rutiere ce au fost soldate cu decese sau vătămări corporale grave. Datorită amplasării acestora, instituția a raportat o scădere a numărului de accidente de circulație grave în perioada 1 ianuarie – 27 aprilie 2025, în comparație cu aceeași perioadă a lui 2024.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Crenvurști de casă naturali – rețetă simplă, pas cu pas, fără aditivi alimentari
Poliția română este, totuși, în urma celei din Olanda, care a introdus un nou tip de radar rutier, numit Focusfilter, care nu urmărește viteza, ci detectează în mod automat șoferii care folosesc telefonul mobil în timpul condusului.
CITEȘTE ȘI. Anunț de ultimă oră pentru locuitorii din Câmpulung Muscel și cei din cele 27 de comune arondate, municipiului. E legat de Cartea Electronică de Identitate
Sistemul funcționează prin captarea de imagini clare ale șoferilor, ceea ce nu mai lasă „portiţa” şoferilor să spună că la volan s-a aflat soţia sau un prieten. Dacă o fotografie surprinde un conducător auto ținând în mână un telefon sau alt dispozitiv electronic, amenda este emisă automat pe numele proprietarului mașinii. Sancțiunea este de 430 de euro, una dintre cele mai mari sancțiuni rutiere din Olanda.
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.