Biserica din satul Hulubești, comuna Bughea de Jos, prăznuiește hramul – Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Bughea de Jos este o comună în județul Argeș. Bughea de Jos are în componență trei cătune: Bughea de Jos, Hulubești și Măcelaru.
CITEȘTE ȘI. Anunț de ultimă oră pentru locuitorii din Câmpulung Muscel și cei din cele 27 de comune arondate, municipiului. E legat de Cartea Electronică de Identitate
„Urmând cuvintelor Mântuitorului Hristos că „Unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor” și știind ca Sfinții sunt prietenii lui Dumnezeu, vă așteptăm la biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel Hulubești să înălțăm împreună rugăciuni cu ocazia hramului.
CITEȘTE ȘI. Orange vine cu propuneri interesante pentru noii clienți. iPhone 16 de la 20 de EURO dar și alte modele șmechere tot de la același preț!
Programul slujbelor este următorul:
Sâmbăta 28 Iunie, ora 18.00 – Vecernia, Litia și Acatistul Sfinților Apostoli Petru și Pavel,
Duminica 29 Iunie, ora 08.30 – 11.30 – Slujba Utreniei, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru ctitori, iar apoi masa de pomenire în poiana Bisericii.
Să avem încredințarea că Sfintii Apostoli Petru și Pavel vor duce înaintea Tronului Preasfintei Treimi rugăciunile tuturor celor ce se roagă fierbinte în biserica ocrotită de dânșii! Vă așteptăm cu drag!, a scris Tibi Popescu pe pagina sa de socializare.
CITEȘTE ȘI. Regula fermoarului adoptată de guvernanți! Îngustarea drumului luată în serios de parlamentari!
An de an, la 29 iunie, Sfânta Biserică ne amintește de Sfinții Apostoli Petru și Pavel. În icoane, ei sunt reprezentați împreună. Cel mai adesea, în biserici îi găsim pictaţi pe stâlpii din stânga și dreapta ușii de la intrare, fapt care vrea să ne transmită că cei doi apostoli, prin viața şi scrierile lor, sunt considerați „stâlpi ai Bisericii și luminători ai lumii”.
CITEȘTE ȘI. Desertul delicios dar foarte modest care l-a cucerit pe papa Francisc când a venit în România. Îl poți face și tu acasă! Iată rețeta simplă și rapidă!
Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt prăznuiți împreună deoarece amândoi s-au săvârșit, conform Tradiţiei Bisericeşti, în aceeaşi zi. În cetatea Romei, din porunca împăratului Nero, Sfântul Apostol Petru a fost răstignit cu capul în jos, iar Sfântului Pavel i s-a tăiat capul. Moaștele celor doi sfinţi, potrivit Sinaxarului, au fost înmormântate împreună. Tradiția a consemnat ziua de 29 iunie drept dată a martirajului Sfinților Apostoli Petru si Pavel.
CITEȘTE ȘI. Primărie model în Argeș. Concesionează terenuri cum scrie la lege și strânge bani cu sacii la bugetul local
Data de la care creştinii au început să cinstească într-o singură sărbătoare pe cei doi apostoli nu poate fi stabilită cu certitudine. Cu siguranţă însă, creştinii din Roma secolului I, care au asistat la martirajul lor, i-au cinstit încă din zilele care au urmat morţii lor. Continuarea o găsiți AICI.
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.