3 C
Campulung Muscel
luni, 4 martie, 2024

Femeile din Argeș la Școala Politică de Vară a OFSD

Alte Știri

Ȋn perioada 25-28 august 2016 va avea loc la Mamaia, județul Constanța, Școala Politică de Vară a OFSD. Organizarea acesteia a fost aprobată în ședința Comitetului Executiv Central al PSD din data de 5 august. Școala se deschide pe 25 august 2016 la Pavilionul Expozițional – sala de conferințe. La acest eveniment va fi prezent și președintele PSD, Liviu Dragnea.

Organizația Femeilor Social-Democrate Argeș va fi reprezentată la Școala Politică de Vară de către deputatul Simona Bucura Oprescu, președinte OFSD Argeș, Tatiana Preduț, vicepreședinte OFSD Argeș, Nicoleta Machedon, viceprimar Stâlpeni, Maria Cotenescu, vicepreședinte OFSD Argeș, Cristina Radu, președinte OFSD Albota, Liliana Turturoiu, vicepreședinte OFSD, Irina Poșircă, primar Vulturești, și Mirela Cismaru, viceprimar Davidești. OFSD Argeș va avea una dintre cele mai numeroase delegații care vor fi prezente la manifestare.

Școala Politică de Vară a OFSD va supune atenției teme interesante și importante precum expunerile “România în actualul context geopolitic” susținută de analistul politic Alexandru Cumpănașu și “Dinamica votului în România” prezentată de sociologiul Marius Pieleanu, director Avangarde, institut de sondare a opiniei publice, vor fi făcute analize privind alegerile locale și pregătirea alegerilor parlamentare, se va discuta despre responsabilitatea femeilor care ocupă funcții în administrația publică locală (va prezenta Gabriela Firea, primar general al Capitalei), va fi organizată o dezbatere privind alegerile parlamentare și votul din Diaspora (Florin Iordache, președintele Camerei Deputaților și Marian Neacșu, secretar general al PSD).

Nu vor lipsi deplasările în localități în care au fost alese primari femei (Mariana Gaju în comuna Cumpăna, județul Constanța), ca exemplu de bune practici. Viorica Dăncilă, președintele OFSD, va modera dezbaterea “Analiza politicilor actualului Guvern din perspectiva de gen”, iar Maria Lazăr, secretar general OFSD, va face o trecere în revistă a rezultatelor obținute de femei în alegerile locale din iunie 2016. De asemenea, mai amintim aici și prezentarea pe care Excelența Sa Paul Brummell, Ambasador al Marii Britanii în România, o va face cu privire la accesul pe piața muncii din Regatul Unit în condițiile Brexit. 

]]>

Ultimele Știri

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43 ani munciți, 3.100 lei

De ce după recalculare e șoc la pensii? Exemplu, pensionari cu 27 ani lucrați, 5.500 lei pensie. Altul: 43...

Alte știri din aceeași categorie