28.4 C
Campulung Muscel
vineri, 25 iulie, 2025

Oamenii au încins telefoanele la pompierii din Argeș. Ce s-a întâmplat doar într-o singură zi!

Alte Știri

Oamenii au încins telefoanele la pompierii din Argeș. Ce s-a întâmplat doar într-o singură zi!
În perioada 14.07.2025, ora 08:00 – 15.07.2025, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 69 misiuni pe teritoriul județului Argeș. Iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

Incendii devastatoare de vegetație uscată, miriște, lan de grâu

În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și stingerea a patru incendii izbucnite în mai multe zone ale județului. În urma acestora, au ars vegetație uscată, miriște, un lan de grâu, două anexe gospodărești și s-au degradat 20 de pomi fructiferi. Arderile necontrolate s-au produs în municipiul Pitești și comunele Izvoru, Săpata și Leordeni, iar în urma acestor evenimente a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 8.500 mp.

CITEȘTE ȘI. România de la Argeș. Cel mai mare hub de încărcare a mașinilor electrice. Posesorii de vehicule beneficiază GRATIS

În această perioadă cu temperaturi ridicate, pompierii se confruntă zilnic cu incendii de vegetație, care se extind rapid și pun în pericol oameni, animale, locuințe și păduri. Aceste tipuri de arderi, alimentate de temperaturi ridicate, secetă prelungită și, nu de puține ori, de neglijența umană, reprezintă o amenințare majoră, astfel că răspunsul rapid și eficient al forțelor de intervenție este prima linie de apărare.

CITEȘTE ȘI. Tărâmul de poveste care a format un orășel de rulotiști, lângă cabana Voina. Cu cât se vinde un cort profi în Raiul de la munte, cum spun turiștii

Este important de subliniat că eficiența acestor misiuni de stingere depinde și de sprijinul și responsabilitatea fiecărui cetățean. Prin respectarea regulilor și participarea la eforturile de prevenție, putem contribui cu toții la reducerea impactului devastator al incendiilor de vegetație și la protejarea patrimoniului natural și a siguranței noastre. Efortul este unul continuu, iar vigilența și pregătirea rămân cheia.

REAMINTIM CETĂȚENILOR:

Arderea necontrolată a vegetației uscate este STRICT INTERZISĂ, deoarece poate avea consecințe grave asupra mediului, solului, proprietăților și vieții oamenilor.
În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar, în contextul temperaturilor foarte ridicate, a secetei, și a vântului puternic, riscul ca incendiile de acest tip să se transforme într-unele de amploare este foarte ridicat.

CITEȘTE ȘI. LEONI a intrat pe mâna chinezilor. Ce se întâmplă cu toți angajații după ce a fost vândută afacerea

Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul 1, litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei la 100.000 lei, pentru persoane juridice.

INTERVENȚII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:

În perioada supusă analizei, colegii noștri au fost solicitați să intervină în cazul a trei evenimente rutiere în care au fost implicate șase vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire a incendiilor, iar echipaje SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au asigurat asistența medicală. În urma producerii evenimentelor au fost monitorizate două persoane, nefiind necesar transportul la spital.

CITEȘTE ȘI. Autostrada Sibiu-Pitești. Cum se lucrează acum, pe șantierul Cornetu-Tigveni. Când vom circula prin cel mai lung tunel din România

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 37 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uita!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro.

CITEȘTE ȘI. Izvorul minune de la barajul Râușor! Pe cât de binecuvântată este apa pură de munte, pe atât de mari sunt certurile oamenilor!

Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile  Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Minorii au început să facă legea străzii cu pumnii și picioarele. Unul din Argeș a fost reținut! Au devenit pericol public!

Minorii au început să facă legea străzii cu pumnii și picioarele. Unul din Argeș a fost reținut! Au devenit...

Alte știri din aceeași categorie