Frittellele cu portocale sunt acel desert care aduce în casă miros de sărbătoare și bucurie. Pufoase la interior, ușor crocante la exterior și parfumate cu aroma naturală a cojii de portocală, aceste delicii transformă orice moment simplu într-o adevărată sărbătoare a gustului.
Pufoase, aurii și îmbibate cu aroma proaspătă de portocale, frittellele sunt desertul perfect atunci când vrei ceva rapid, aromat și irezistibil de bun.
Frittelle cu portocale
25 BUCĂŢI PREGĂTIRE: 10 DE MINUTE | PREPARARE: 25 DE MINUTE
Ingrediente
- 250 g brânză ricotta
- 2 ouă
- 150 g făină
- coaja rasă de la 1 portocală
- 80 g fulgi de ciocolată
- 100 g zahăr
- 1 linguriţă praf de copt ulei, pentru prăjire zahăr pudră, pentru decor
Într-un castron, baţi ouăle cu zahărul, adaugi brânza, coaja rasă de portocală, făina, praful de copt şi fulgii de ciocolată. Omogenizezi aluatul şi, cu o lingură, iei din aluat bucăți mici şi le prăjeşti, pe rând, în baíe de ulei, 3-4 minute. Scoţi frittellele pe şervete absorbante, ca să elimini excesul de grăsime, apoi le pudrezi cu zahăr şi serveşti.
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp. Am lansat și rubrica MICA PUBLICITATE care e la mâna TA.




