REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Gazpacho
Ai nevoie de:
2 castraveți cornișon, 2 roșii mari, 1 ardei iute, 1 ceapă, 2 căpățâni usturoi, 1 felii de pâine uscată, 1 lămâie, 1 linguriță oțet de mere, 2 linguri ulei de măsline, piper, sare, 500 ml apă foarte rece.
Cum procedezi:
Speli legumele și le cureți. Le tai feliuțe și le mixezi cu blenderul cu apă rece și pâinea uscată. Torni uleiul, oțetul, zeama lămâie și omogenizezi.
Introduci compoziția în frigider 15 minute.
Servești supa la masă împreună cu legume tăiate cubulețe: roșii, castraveți, ardei iuți, ceapă.
Într-un alt bol aduci verdețuri.
Nu pot lipsi nici crutoanele.
Fiecare își va asorta supă cu garnitura preferată.
Poftă bună!