Dacă miroase a scorțișoară în bucătărie, știi deja că urmează ceva bun. Gogoșile acestea coapte, pufoase și parfumate sunt dovada perfectă că deserturile simple pot fi absolut irezistibile. Fără prăjire, fără ulei și fără bătăi de cap, doar un aluat moale, o crustă ușor crocantă și aroma caldă de scorțișoară care transformă orice zi într-una mai dulce. Pregătește-te să le savurezi lângă o cană de lapte, cafea sau chiar așa, proaspăt scoase din cuptor!
Gogoși cu scortişoară la cuptor
20-23 BUCĂŢI | PREGĂTIRE: 20 MINUTE | PREPARARE: 8 DE MINUTE
Ingrediente
- 300 g făină
- 70 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de cuțit de sare
- ½ linguriță scorţişoară măcinată
- 240 g lapte bătut
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 4 linguri ulei
- 60 g unt, topit
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Pui cu smântână
Pentru decor
- 100 g zahăr
- 2 lingurițe scorţişoară
Preîncălzeşti cuptorul la 190° C. Tapetezi o tavă mare cu hârtie de copt. Într-un bol încăpător, amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul, sarea şi scorţişoara. Adaugi laptele bătut, uleiul şi vanilia şi mixezi până se omogenizează aluatul.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chifteluțe de linte, mici, crocante, irezistibil de bune
Ungi cu ulei blatul de lucru şi sucitorul şi întinzi apoi o foaie de aluat de 1 cm grosime. Cu o formă pretăiată decupezi aluatul în aşa fel încât să obţii cercuri cu gaură în mijloc. Remodelezi aluatul şi îl întinzi până când se termină. Aşezi cerculeţele în tavă, la distanţă de 5 cm unul de altul, şi dai la cuptor 7-8 minute. Între timp, amesteci într-un bol scorţişoara cu zahărul şi topeşti untul pentru uns. uns. Scoţi gogoşile din tavă, le ungi cu unt topit şi le tăvăleşti.
sursa – cu penny la masă
CITEȘTE ȘI. Dragi, cititori. Am lansat rubrica – MICA PUBLICITATE – de 10 LEI sau 2 EURO
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp. Am lansat și rubrica MICA PUBLICITATE care e la mâna TA.



