REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Risotto cu portocale. Un risotto cremos, catifelat, în care aromele delicate ale orezului se împletesc cu prospețimea vibrantă a portocalelor… o combinație neașteptată, dar absolut seducătoare.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chifteluțe de linte, mici, crocante, irezistibil de bune
Fiecare lingură aduce un echilibru perfect între dulceața discretă a citricelor și finețea untului, într-un preparat rafinat, luminos și plin de personalitate. Risotto cu portocale este genul de rețetă care transformă masa într-o experiență, aducând un strop de eleganță italiană direct în bucătărie.
Risotto cu portocale
4 PORTII | PREGĂTIRE: 10 DE MINUTE | PREPARARE: 25 DE MINUTE
Ingrediente
- 350 g orez
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 75 g unt
- 1 portocală
- 1l supă clară de legume
- 50 g parmezan, ras
- 100 ml vin alb
- ½ legătură pătrunjel, tocat fin
- sare şi piper alb, după gust
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Pui cu smântână
Decojeşti portocala şi tai coaja fâşiuţe, pe care le opăreşti, scufundându-le în apă fierbinte timp de 3 minute. Le strecori şi le scurgi bine. Portocala o storci şi păstrezi sucul.
Într-o cratiţă, la foc mediu, pui la topit 50 g unt, adaugi ceapa şi o căleşti uşor până devine sticloasă. Pui orezul şi amesteci 1 minut, torni vinul, laşi să se evapore, apoi adaugi sucul de portocală, iar după 2 minute, torni supa de legume. Amesteci şi laşi să fiarbă până se absoarbe lichidul.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Gogoși cu scortişoară la cuptor
Spre final, adaugi coaja de portocale opărită, apoi parmezanul şi restul de unt. Amesteci, potriveşti de sare şi piper, laşi încă 2-3 minute, după care pui pătrunjelul şi opreşti focul. Porţionezi şi serveşti.
sursa – cu penny la masă
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp. Am lansat și rubrica MICA PUBLICITATE care e la mâna TA.




