REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Trufe de ciocolată. Cu o textură cremoasă și un gust profund de ciocolată, trufele sunt micile delicii care aduc luxul cofetăriilor direct acasă. Fiecare mușcătură este o promisiune de plăcere.
Trufele de ciocolată sunt definiția răsfățului în cea mai pură formă. Fine, catifelate și intens aromate, ele se topesc ușor în gură și transformă orice moment într-o experiență decadentă.
Simple ca formă, spectaculoase ca gust, trufele de ciocolată sunt desertul perfect pentru iubitorii de arome intense și rafinate.
Trufe de ciocolată
12 BUCĂTI | PREGĂTIRE: 3
30 DE MINUTE
Ingrediente
- 150 ml smântână pentru frişcă
- 225 q ciocolată rasă
- 1 lingurită esentă de vanilie
- 1 vârf de cutit de sare de
Pentru decor – cacao neagră, nuci mărunțite, fulgi de cocos
Într-o cratiţă, pui la foc mic smântâna pentru frişcă şi o lași până să facă ușoare bule. Opreşti imediat focul (nu trebuie să fiarbă!) şi o iei de pe aragaz. Torni ciocolata rasă şi amesteci până se topește și obții o cremă omogenă. Adaugi sarea și vanilia și omogenizezi. Acoperi cu o folie alimentară pe care o lipeşti de cremă, lași la răcorit la temperatura camerei, apoi o dai frigider 2 ore.
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, iei din cremă câte o linqură şi aşezi grămăjoare pe hârtie. Dai tava la frigider 30 minute. Între timp pregăteşti în farfurii diferite cacaua, cocosul şi nucile mărunțite. lei tava din frigider, modelezi biluțele şi le tăvălești prin decorul pregătit. Le așezi pe un platou şi le păstrezi la frigider până le servești.
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp. Am lansat și rubrica MICA PUBLICITATE care e la mâna TA.




