REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Varză cu sos picant
Ai nevoie de:
1 varză albă mare, 2 ardei grași,1 ardei iute, 100 g smântână, 20g unt, 1 lămâie, 2 lingurițe muștar, 1 legătură pătrunjel, piper, sare.
Cum procedezi:
Speli varza și ardeii. Tai ardeii în fâșii iar varza fideluță. Freci varza cu sare că să se înmoaie. După 10 minute călești varza în unt topit, până când se înmoaie. Din când în când picuri puțină apă și amesteci pentru a nu se lipi.
Când varza începe să se înmoaie adaugi ardeii și continui să le înăbuși la foc mic.
Adaugi smântână amestecată cu muștarul, sare piper după gust.
Lași mâncarea pe foc pentru 1-2 minute.
La sfârșit pui pătrunjel tocat, stropești preparatul cu zeamă lămâie.
Amesteci și servești varza caldă.
Poftă bună!