2.1 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Și-a deschis porțile cel mai mare Centru de Activități și Explorarea Naturii din România

Alte Știri

Săptămâna aceasta cel mai important centru de învățare și explorare a naturii din Munții Făgăraș a fost inaugurat oficial de către Fundația Conservation Carpathia. Evenimentul a avut loc în prezența a zeci de reprezentanți ai autorităților locale și naționale, și în prezența cadrelor didactice și a elevilor din zona și vecinătatea Munților Făgăraș. Este vorba despre Richita, Centrul de activități și explorarea naturii aflat în Sătic, comuna Rucăr, județul Argeș.

Centrul de activități Richita oferă cele mai bune condiții pentru descoperirea lumii vii: activități pentru grupuri de până la 30 de persoane, care pot explora natura chiar în pădurile protejate ale fundaţiei, nemijlocit, pe tot parcursul anului. Locul are tot ce este nevoie pentru a găzdui activități și programe de explorarea naturii pentru toate şcolile din zonă, universităţi, organizaţii din România și din străinătate interesate de conservarea naturii. De asemenea, centrul oferă programe și spațiu de învăţare pentru stagii de practică pentru studenţi şi seminarii de formare în domeniul cercetării, educaţiei pentru natură, ariilor naturale protejate. Pentru grupurile organizate, specialiștii fundației au pregătit ateliere și experiențe în natură. Majoritatea activităților educaționale se vor desfășura în aer liber, în pădurile fundației și de-a lungul râului Dâmbovița, care se află în vecinătatea Centrului Richita.

Centrul Richita nu reprezintă doar un loc în inima naturii, dedicat experiențelor și cunoașterii mediului înconjurător, ci și un punct de reper pentru oamenii din comunitățile locale învecinate. Angajații centrului fac parte din comunitățile locale, iar produsele alimentare folosite în cadrul centrului sunt achiziționate printr-un alt proiect al fundatiei, Roadele Munților, care sprijină micii producători locali din zonă. Pe lângă angajații permanenți din comunitatea locală, activitățile centrului sunt susținute de educatori pentru natură pregătiți de către fundație împreună cu parteneri, ghizi montani, rangeri și voluntari.

„Educația este unul dintre pilonii cei mai importanți în dezvoltarea unor generații viitoare pregătite, în adevăratul sens al cuvântului, pentru o lume dezvoltată durabil. În acest sens, în cadrul proiectului LIFE Carpathia, finanțat de Comisia Europeană prin programul LIFE Nature, fundația împreună cu partenerii de la Pro Park vor desfășoară o serie de activități educaționale cu zeci de tineri din zona Munților Făgăraș. Astfel, cu ajutorul activităților dezvoltate în cadrul Centrului de la Richita, tinerii sunt mai aproape de natură, o vor „gusta” și vor întelege mai bine importanța conservării ei pentru o viață în armonie”, a declarat Barbara Promberger, director executiv al Fundației Conservation Carpathia.

Dincolo de finanțarea prin fonduri europene, FCC este deja în discuții cu diverși parteneri pentru a oferi programe educaționale cuprinzătoare școlilor din regiune.

Ultimele Știri

Mai e puțin. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei

Mai e puțin. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei. Noua...

Alte știri din aceeași categorie