A fost prezentat noul model de ventilator pentru spitalele Covid

A fost prezentat noul model de ventilator pentru spitalele Covid

Astăzi, în holul pavilionului central de la Dacia, a fost prezentat noul model de ventilator pentru spitalele Covid. Acesta este un prototip proiectat de Universitatea Pitești în parteneriat cu Electroargeș Curtea de Argeș, Automobile Dacia și Senior Software. Prototipul nu este încă omologat. Prezentarea au făcut-o cei de Electroarges și, pe lângă rectorul Universității Pitești, Dumitru Chirleșan, au participat președintele AVAS-Adrian Miuțescu, deputatul Dănuț Bica și prefectul Emanuel Soare, plus directorul general al Dacia, Cristophe Dridi.

O veste bună vine din partea companiilor Dacia si Renault, care vor începe să producă ventilatoare mecanice, a declarat premierul Ludovic Orban.

„În ceea ce priveşte ventilatoarele, nu am reuşit încă, deşi avem contractate în momentul de faţă peste 400 de ventilatoare. Trebuie să ştiţi că în perioada aceasta au apărut foarte multe decizii ale statelor care au introdus restricţii la export şi foarte multe dintre contractele pe care le-am avut, au fost afectate de aceste restricţii la export. Practic, în momentul de faţă, la Ministerul Apărării a fost validat un prototip de ventilator care este supus testărilor şi sper să începem să producem cât mai curând. De asemenea, în relaţii cu o companie americană care ne-a pus la dispoziție proiectul de fabricație și cu parteneri din România, cum ar fi Dacia, Renault, încercăm să pornim producţia de ventilatoare în România”, a mai spus Orban.

sursa foto – jurnaldeargeș

About The Author

Related posts