Activitatea spitalului Câmpulung se reduce la 30%!

Activitatea spitalului Câmpulung se reduce la 30%!

Zi extrem de grea pentru bolnavii din Muscel! angajații intră în grevă generală la spitalul muncipal Câmpulung, luni 31 octombrie începând cu ora 08:00, iar perioada este una nedeterminată. Vor lucra doar cei de la urgențe, deci pe întreaga perioadă a grevei vor lucra decât 30% din angajații spitalului. Greva nu va fi numai la Câmpulung, ci în toate unitățile spitalicești din Argeș. 

Sindicatul „Sanitas” a parcurs, până la declanşarea grevei generale, toate etapele premergătoare în speranţa că guvernanţii vor găsi timp şi înţelegere pentru negocieri cu sindicaliştii astfel încât conflictul să fie dezamorsat.
Liderul „Sanitas” Argeş, Doina Fănică a mai precizat că vineri, 28 octombrie sindicaliştii au reuşit să se întâlnească cu reprezentanţi ai Guvernului însă discuţiile au fost inutile. Întâlnirea a avut loc chiar între reprezentanţii Biroului Operativ al „Sanitas” şi ministrul Sănătăţii.
Ca urmare, luni 31 octombrie, în toate unităţile sanitare şi medico –sociale din Argeş este grevă generală. Sindicaliştii solicită corectarea inechităţilor salariale produse de cele două ordonanţe şi elaborarea de urgenţă a unui nou regulament de sporuri în conformitate cu riscurile la care sunt expuşi angajaţii din sectorul sanitar.
„Sanitas solicită includerea în anexele OUG nr. 20/2016 a tuturor categoriilor de personal omise, respectiv asistenţa socială, unităţi medico-sociale, personal TESA, DSP, creşe, medicină şcolară, cabinete studenţeşti şi grădiniţe, muncitori de supraveghere din psihiatrie. De asemenea, cerem calcularea sporurilor şi a drepturilor salariale la salariul de bază actual, conform ultimului act normativ în vigoare şi reaşezarea valorică a salariilor pentru unităţile clinice şi neclinice”, a  precizat  Doina Fănică.

About The Author

Related posts