Argeșul are 528.500 de cetățeni cu drept de vot! VIDEO

Argeșul are 528.500 de cetățeni cu drept de vot! VIDEO

Alegerile prezidențiale 2019, au loc duminică, 10 noiembrie la nivel național. Al doilea tur este programat pentru data de 24 noiembrie. Votarea începe duminică la ora 07,00 și se încheie la ora 21.00.

La nivelul Instituției Prefectului Argeș au fost primite buletinele de vot, un număr de 583.000, pentru 528.500 de alegători. Există o rezervă de 10%  și trebuie o disponibilitate a buletinelor de vot.

Pe parcursul săptămânii au fost instruiți președinții și vicepreședinții din secțiile de votare, locțiitorilor și operatorilor pentru primul tur al alegerilor prezidențiale din data de 10 noiembrie. Instruirea s-a făcut în comun pentru a numai exista neînțelegeri în secțiile de votare. Zilele acestea vor fi distribuite toate buletinele de vot în toate localitățile Argeșului. Toate materialele sunt sub paza jandarmeriei de când au fost primite de asemenea tot cei din cadrul IJJ Argeș vor asigura și paza în secții.

Pe perioada alegerilor prezidenţiale, Jandarmeria Argeş va asigura ordinea şi liniştea publică, protecţia Biroului Electoral Judeţean, protecţia a 140 secţii de votare din totalul de 520, protecţia urnei speciale (în funcţie de solicitări) în zonele urbane, protecţia a 54 locuri de depozitare temporară (primării) din totalul de 102 existente la nivelul judeţului.

De asemenea, va asigura securitatea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării, transportului şi depozitării acestora, precum şi securitatea dosarelor întocmite de birourile electorale ale secţiilor de votare de pe raza a 18 localităţi pe timpul transportului la Biroul Electoral Judeţean.

Tot jandarmii vor asigura ordinea la BEJ în momentul transmiterii proceselor-verbale la biroul electoral, iar pentru gestionarea aşteptării vor fi emise bilete cu numere de ordine. Toate aceste activităţi vor fi desfăşurate de circa 400 de jandarmi, care vor avea în sprijin (dacă situaţia o va impune) efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

About The Author

Related posts