Astăzi, secția ATI a Spitalului Orășenesc Mioveni a fost redeschisă
Astăzi, secția ATI a Spitalului Orășenesc Mioveni a fost redeschisă

Astăzi, secția ATI a Spitalului Orășenesc Mioveni a fost redeschisă

Începând de joi 23 septembrie, secția ATI a Spitalului Orășenesc Mioveni a fost redeschisă. Trebuie spus că secția ATI de la Mioveni are una dintre cele mai mari rate de supraviețuire ale pacienților cu COVID-19 internați în stare critică.

”Sperăm să avem aceleași rezultate pe care le-am avut în primele două etape. În secția ATI de la Mioveni au fost internați din decembrie 2020 până în luna iulie a.c., când secția și-a încetat activitatea, 274 de pacienți. Am avut o rată de supraviețuire de 70% a pacienților internați la Terapie Intensivă. Deja avem patru solicitări pentru ATI în acest moment”, precizează medicul Adrian Ciocănea, șeful secției ATI de la Spitalul din Mioveni.

După cum ne-a declarat managerul Mircea Stoian, până la ora actuală, la Spitalul Orășenesc Mioveni au fost tratați peste 1.000 de pacienți infectați cu COVID-19.

Șapte medici, dintre care doi de la Spitalul Județen și cinci din țară, au fost detașați pentru a se ocupa de pacienții infectați cu SARS-CoV-2 la secția ATI. Au fost detașate de asemenea mai multe asistente. Iar aici o contribuție esențială și decisivă au avut doctorul Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni și secretarul de stat Raed Arafat, care a arătat deschidere totală privind solicitările de medici și asistente venite de la Spitalul Mioveni.

”Cei cinci medici rezidenți care vin din toată țara la Spitalul din Mioveni sunt prietenii noștri, sunt alături de noi și au vrut să vină pentru a lucra alături de doctorii Ciocănea și Terheci. Se creează astfel o echipă care va funcționa cu toate cele 17 paturi de la ATI în câteva zile. Mai avem 62 de paturi pe secția de Infecțioase. Întotdeauna am avut sprijinul domnului Raed Arafat și al Departamentului pentru Situații de Urgență, ne ajută constant și pe această cale vreau să le mulțumesc. Aș dori să transmit mulțumiri și domnului primar Ion Georgescu, cel mai important om din proiect, fără de care nimic nu s-ar fi realizat. Este omul care ne sprijină necondiționat”, ne-a declarat medicul Mircea Stoian, managerul Spitalul de la Mioveni.

De la Spitalul Județean Argeș au fost detașați doctorii Maria Nicolescu și Mihaela Terheci, iar din țară au fost detașați următorii medici rezidenți: Dragoș Dumitrescu, Tudor Mihai (originar din Argeș), Georgiana Dănilă, Ioana Ilinoiu și Andreea Neagoe.

About The Author

Related posts