BAC DE TOAMNĂ: Luni are loc proba scrisă la Limba şi Literatura Română
BAC DE TOAMNĂ: Luni are loc proba scrisă la Limba şi Literatura Română

BAC DE TOAMNĂ: Luni are loc proba scrisă la Limba şi Literatura Română

Bacalaureatul de toamnă a început azi cu proba scrisă la română. Sunt absolvenţi de liceu din promoţia curentă, dar şi din promoţiile anterioare care ori nu s-au prezentat la examen până acum, ori nu au reuşit să obţină o medie de cel puţin 6. Este ultima lor şansă, dacă vor să urmeze din octombrie o facultate.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidați sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidați provin din promoţiile anterioare.

Aproape o treime dintre cei care au dat Bacalaureatul în prima sesiune din 2018 au picat examenul, arată rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor. În ceea ce-i privește pe proaspeții absolvenți, adică cei care au terminat liceul în 2018, rezultatul este ceva mai bun. Aproape trei sferturi dintre ei au reușit să promoveze, conform rezultatelor finale la BAC 2018.

Rata de promovare în prima sesiune, după soluţionarea contestaţiilor, înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017 – 2018 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune a fost de 74,7%, în creştere cu 2% faţă de rata iniţială (72,7%). În același timp, rata generală de promovare, incluzând şi absolvenţii din promoţiile anterioare, este de 69,7%, în creştere de la 67,7%.

Spre deosebire de prima sesiune a bacalaureatului 2018, în sesiunea de examen august-septembrie probele de competenţe vor avea loc după examenele scrise.

About The Author

Related posts