20.7 C
Campulung Muscel
marți, 9 august, 2022

Bombe neexplodate găsite în două comune din nordul județul Argeș

Alte Știri

Bombe neexplodate găsite în două comune din nordul județul Argeș.

Echipa pirotehnică a ISU Argeș a intervenit, în această după-amiază, pentru ridicarea unui proiectil de calibrul 75 de mm și o lungime de 30 cm, care a fost descoperit de către un cetățean într-o pădure din localitatea Valea Mare Pravăț.

Muniția s-a transportat în condiții de siguranță pentru fi depozitată într-un loc special amenajat, ulterior urmând să fie distrusă într-un poligon autorizat.

Reamintim faptul că, în urmă cu câteva zile, echipa pirotehnică a mai intervenit în localitatea Schitu- Golești, de unde a ridicat un proiector aruncător, de calibrul 71 de cm.

⚠️Atenție, muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare:

⛔ Nu atingeți aceste elemente;
⛔ Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;
⛔ Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;
🔈 Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Ultimele Știri

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume?

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume? Este cunoscut faptul că România dispune de...

Alte știri din aceeași categorie