Bucovina va concerta la „Stonebird” organizat la Corbi

Bucovina va concerta la „Stonebird” organizat la Corbi

Bucovina va concerta la „Stonebird” organizat la Corbi. În 2011, trupa Bucovina a concertat la cel mai important festival rock din Europa: Wacken Open Air (Germania).

Bucovina, una cele mai iubite trupe rock din România, s-a înființat în anul 2000, muzică lor fiind o combinație între heavy-metal și blackmetal, punctat pe alocuri cu elemente folclorice. Anul 2006 a fost anul lansării primului produs de studio, LP-ul “Ceasul Aducerii-aminte” ce conține opt piese atât agresive, cât și melodice, album ce a fost desemnat ”best newcoming LP of the year”.

Bucovina a cântat pe scene alături de trupe de top precum Nokturnal Mortum, Arkona, Moonsorrow, Korpiklaani, Finntroll, Eluveitie etc. Este, de asemenea, prima trupă din România care a lucrat cu producătorul Dan Swano, EP-ul ”Duh” fiind o dovadă vie a cât de bine poate suna o trupă românească.

„Muzica Bucovina este expresia romantică a sentimentului de apartenență, formă auditivă a unei dorințe ancestrale de a pătrunde și rămâne într-un spațiu accesibil doar conștiinței superioare și izolat de tumultul contemporan. Numită de unii metal tradițional, de alții păgân metal, Bucovina își păstrează rădăcinile adânc înfipte în folclorul vechi, precum și deschiderea către sonoritățile moderne.

Departe de a încerca să catalogăm muzică pe care o facem, preferăm să spunem că ea este o muzică pentru cei care iubesc munții, natura, râurile și jivinele codrilor, apusurile și răsăriturile deopotrivă; iar în același timp, cântecele noastre sunt menite a aduce aminte celor care le ascultă că există încă oaze de liniște în lumea de azi și că orice călătorie în ținuturile sălbatice ale munților, fie ea chiar și una imaginară, ne va aduce întotdeauna mai aproape de ceea ce suntem în fapt: o licărire de spirit în mijlocul Naturii mărețe”, spun cei de la Bucovina despre muzica lor.

About The Author

Related posts